Je huis verhuren vanuit bv via direct huis verhuren

Huis verhuren met hypotheekrenteaftrek

Er zijn genoeg mensen die door een huis te kopen als belegging, dat ze eigenlijk niet nodig hebben. Meestal is dit met de gedachte om het te renoveren en dan weer door te verkopen of verhuren. Dit kan natuurlijk goed uitpakken, maar ook verkeerd. Dat is natuurlijk het risico dat je neemt met een belegging. Daarom kiezen veel mensen ervoor, als dit binnen hun mogelijkheden ligt natuurlijk, om in zo’n geval vanuit de bv het huis te betalen. Zo ben je privé niet direct aansprakelijk voor mogelijke schulden. Na zo’n aankoop wil men hun huis verhuren vanuit bv. Ook in zo’n geval, of in andere gevallen dat men wil dat wij hun huis verhuren vanuit bv, staan wij voor hen klaar.

Voordelen van je huis verhuren vanuit bv

Er zijn talloze voordelen te noemen voor je huis verhuren vanuit bv. We zetten er enkele voor je op een rij.

  • Een huis verhuren vanuit bv is dus absoluut aan te raden. Mede omdat het eigenwoningforfait vervalt als je een huis verhuurt. Deze geldt namelijk alleen voor mensen die een huis in bezit hebben. Je eigenwoningforfait is het gedeelte van de hypotheekrente waarbij je geen gebruik kunt maken van de hypotheekrenteaftrek. Dit is 0,75% van de woz waarde van je huis en moet opgeteld worden bij je inkomen.
  • Uiteindelijk ben je juist goedkoper uit bij een huis verhuren vanuit bv. De hypotheekrenteaftrek, waar je geen gebruik meer van kunt maken als je een huis verhuurt, kun je compenseren met de huurprijs. Deze mag je namelijk zelf bepalen tot een bedrag van 710,68 euro. Zo kun je de dubbele woonlasten uiteindelijk meer verlichten dan als je gebruikt maakt van de hypotheekrenteaftrek. Een huis verhuren vanuit bv heeft dus meer voordelen dan je denkt.
  • Door de sociale controle die er is als er mensen in je huis wonen, weet je zekerder dat er toezicht is op dat er geen vernielingen worden gedaan en dat er niet wordt ingebroken.
  • Je kunt enkele gemeentelasten doorrekenen aan de huurders van je huis, zoals de het rioolrecht of afvalstofheffingen. Ook dit zal op termijn behoorlijk wat geld schelen, naast de huur die je ontvangt als overgaat tot het verhuren van je huis.

Nadelen van een huis verhuren vanuit bv

De grootste problemen van een huis verhuren vanuit bv hebben meestal te maken met de huurders. Sommige huurders zijn namelijk nogal eens te laat met huur overmaken, weigeren het huis te verlaten of zijn nalatig in het goed onderhouden van het huis. Daar kun je in principe vrij weinig aan doen. Wat je wel kan doen, is kennis maken met de huurders van je huis. Zo weet je wat voor vlees je in de kuip hebt en kun je direct duidelijke afspraken maken. Al met al zijn er dus veel meer voordelen dan nadelen te beredeneren wat betreft het verhuren van je huis. Neem daarom direct contact met ons op! Wij helpen je direct met het verhuren van je huis

Informatie

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Waarom ons?

 950 verhuurders gingen u voor
  Binnen een week verhuurd
  Meer dan 20 jaar ervaring
  Klanten geven ons een 8,8
  Wij ontzorgen u voor 100%

Hoe wij werken

 Altijd op maat
  Vaste contactpersoon
  Marktconforme verhuurprijzen
  Voor lange of korte periode
  Wij ontzorgen u voor 100%

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Wenst u vrijblijvend advies van de makelaar?

Advies of een nuchter gesprek ? Vraag hier uw informatie aan! Meer dan 950 verhuurders gingen u voor!