Uw huis verhuren aan Poolse arbeiders? Hoe zit dat?

 

 

Uw huis verhuren aan Poolse arbeiders, u twijfelt wellicht nog. Ook wij kennen de verhalen, maar de meeste buitenlandse werknemers zijn harde werkers die in ons land keihard nodig zijn en zo extra geld kunnen sturen naar hun familie. Directhuisverhuren.nl heeft ervaring met een huis verhuren aan Poolse arbeiders of arbeidsmigranten uit andere landen. Ook tijdelijke directieleden of expats worden door Directhuisverhuren.nl succesvol bemiddeld.Uw huis moet er wel geschikt voor zijn. Een huis verhuren aan Poolse arbeiders heeft alleen zin als de woning voldoende slaapkamers heeft. Minimaal 4 zodat er maximaal 8 arbeiders in kunnen verblijven. Voor directieleden en expats worden vaak aparte woonunits verhuurd. Dan is een luxe appartement of nette woning vaak geschikt.

Weet u al hoeveel HUUR u wettelijk MAXIMAAL mag vragen? 

    • Je huis verhuren aan Poolse arbeiders zou volgens sommige mensen nadelig zijn, omdat je recht op hypotheekrenteaftrek dan vervalt. Bij een huis dat niet verhuurd wordt, maar wel leegstaat en te koop staat, heb je het nog maximaal 4 jaar het recht op hypotheekrenteaftrek. Waarom zou je dan toch je huis verhuren aan Poolse arbeiders? Dit zou toch betekenen dat je uiteindelijk meer geld kwijt bent? Dit is niet waar, want als je overgaat tot je huis verhuren aan Poolse arbeiders, mag je logischerwijs een huurprijs vragen. Met deze huurprijs kun je het recht op hypotheekrenteaftrek, dat je verliest, compenseren. De prijs mag je namelijk zelf bepalen tot een maximum van 710, 68 euro.
    • Een woning die bewoond is door mensen, zo is bewezen, wordt over het algemeen sneller verkocht. Een huis dat is ingericht heeft namelijk een veel gezelligere sfeer. Daarom hebben mensen sneller de neiging om een huis te kopen, omdat ze dus een goed gevoel krijgen bij het huis. Je huis verhuren aan Poolse arbeiders is wat dat betreft dus zeker een aanrader.
    • Gemeentelijke belastingen kunnen worden doorgerekend aan de huurder. Deze belastingen kun je, als je overgaat op je huis verhuren aan Poolse arbeiders, overdragen aan hen. Voorbeelden van dergelijke belastingen zijn het rioolrecht of afvalstofheffingen.
    • Het eigenwoningforfait vervalt. Deze regel houdt in dat een bepaald gedeelte van de hypotheekrente niet onder de regel van hypotheekrenteaftrek valt. Dit bedrag is om precies te zijn 0,75% van de woz waarde van de woning, dat je moet optellen bij je inkomstenbelasting. Je huis verhuren aan Poolse arbeiders is wat dat betreft dus een goede oplossing.
Nadelen van je huis verhuren aan Poolse arbeiders

Er zijn ook zeker nadelen te noemen wat betreft het verhuren van je woning aan Poolse werknemers. Enkele nadelen zijn:

  • Je hebt geen goede controle meer over je huis. Je kunt immers niet continu in de gaten houden wat er allemaal gebeurt. Het risico op schade aan het huis is daarom veel groter. Er zijn namelijk altijd mensen die niet met je huis omspringen.
  • Geldproblemen kunnen optreden met mensen die niet tijdig betalen of die steeds om uitstel van betaling vragen. In het geval van Poolse arbeiders kan dit zeker wel eens het geval zijn.

Vraag nu informatie aan

Klachten van buurt bewoners over je huis verhuren aan Poolse arbeiders

Vaak klagen buurtbewoners bij de gemeente dat er teveel Polen in één huis wonen en dat dit in strijd is met de bestemming van het huis. Die bestemming is vrijwel namelijk altijd “wonen”, zonder verdere definiëring. Als er geen verdere definiëring is, kan de gemeente vrij weinig doen. Maar er zijn gevallen, waarbij er wel een extra definiëring in het bestemmingsplan is opgenomen. Zo kan het zijn dat er in staat dat het bedoeld is voor maximaal één huishouden. Dan mogen er niet meer dan vier (Poolse) mensen in dat huis wonen.

 

 

 

Informatie

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Waarom ons?

 950 verhuurders gingen u voor
  Binnen een week verhuurd
  Meer dan 20 jaar ervaring
  Klanten geven ons een 8,8
  Wij ontzorgen u voor 100%

Hoe wij werken

 Altijd op maat
  Vaste contactpersoon
  Marktconforme verhuurprijzen
  Voor lange of korte periode
  Wij ontzorgen u voor 100%

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Wenst u vrijblijvend advies van de makelaar?

Advies of een nuchter gesprek ? Vraag hier uw informatie aan! Meer dan 950 verhuurders gingen u voor!