Een gekocht huis verhuren

Heeft u een woning gekocht om deze vervolgens te gaan verhuren? Een beleggingspand? Of heeft u opeens twee woningen, omdat uw eerder gekochte huis nog niet is verkocht? Dan is het goed om naar de mogelijkheden te kijken om de woning te verhuren. Het hebben van dubbele woonlasten is geen pretje. Het kan een oorzaak zijn om betaalachterstanden te krijgen.

Pas op: huurbescherming

Een grote reden om de woning niet te verhuren is de huurbescherming welke er is voor de huurder. Het gaat hier om het opzeggen van een huurcontract voordat de afgesproken periode is afgelopen. Het is dan moeilijk om de huurder uit je huis te zetten. Het is dan moeilijker om de woning te verkopen. De kopers kunnen er immers dan niet zo snel in.

Er zijn echter een aantal uitzonderingen. Wanneer je bijvoorbeeld voor een korte tijd naar het buitenland gaat en dan weer terugkomt. De huurder zal dan plaats moeten maken voor je. Daarnaast is er de leegstandwet. Welke het wettelijk mogelijk maakt om de woning te verhuren zonder dat de huurder haar maximale huurbescherming geniet. Men zal dan ook op een redelijke termijn uit de woning moeten gaan. Er zijn wel een aantal redenen en regels voordat een leegstandwet vergunning afgegeven wordt. Zo is de opzegtermijn minimaal drie maanden en dient het contract voor minimaal zes maanden te gelden.

U heeft een huis gekocht om te verhuren?

Het kan natuurlijk ook zijn, dat u juist een belegginspand heeft gekocht. Om een maximaal rendement te krijgen is het belangrijk om de woning optimaal te verhuren. Hier zie je vaak, dat men kiest voor een verhuurmakelaar. De verhuurmakelaar verzorgt een snelle en vlekkeloze verhuurperiode. Het is prettig om hier volop van te genieten.

Let op de toestemmingen!

Het is belangrijk om te weten of u wel alle vergunningen heeft van de gemeente om de woning te verhuren. Zeker wanneer u uw woning aan meerdere personen tegelijk verhuurd is dit van belang. Daarnaast is het slim om de woning te kopen met een toestemming van de bank om deze te verhuren. U zult vaak een specifieke hypotheek moeten afsluiten voor het verhuren van de woning. Een beleggingspand hypotheek is dan van belang. Tenminste wanneer u de woning koopt met een hypotheek.

De juiste huur vragen

Of u de woning nu tijdelijk gaat verhuren of voor een lange periode: U moet de juiste huur vragen. Het is belangrijk om niet te veel noch te weinig huur te vragen. Het is van groot belang om een huur te vragen welke bij de woning past. Een verhuurmakelaar kan de juiste huurprijs voor u bepalen. Ook kunnen ze de huurprijs onderbouwen. Hierdoor wordt het gemakkelijker om ook deze prijs te vragen.

Een vlekkeloze verhuur

Het is überhaupt slim om een verhuurmakelaar in te schakelen. Ze weten precies waar ze mee bezig zijn en kunnen u helpen om een goede huurder te vinden. De verhuurmakelaar zorgt voor een professioneel contract en zelfs de sleuteloverdracht doen. U hoeft dan zelf nergens over na te denken.

Informatie

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Waarom ons?

 950 verhuurders gingen u voor
  Binnen een week verhuurd
  Meer dan 20 jaar ervaring
  Klanten geven ons een 8,8
  Wij ontzorgen u voor 100%

Hoe wij werken

 Altijd op maat
  Vaste contactpersoon
  Marktconforme verhuurprijzen
  Voor lange of korte periode
  Wij ontzorgen u voor 100%

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Wenst u vrijblijvend advies van de makelaar?

Advies of een nuchter gesprek ? Vraag hier uw informatie aan! Meer dan 950 verhuurders gingen u voor!