Een huis verhuren met behoud hypotheekrenteaftrek bij direct huis verhuren

Huis verhuren met behoud hypotheekrenteaftrek

Als je in de situatie komt dat je ongewenst twee huizen hebt, wil je daar het liefst zo snel mogelijk vanaf. Het is namelijk niet fijn om dubbele woonlasten te hebben, aangezien het financieel een behoorlijk duur grapje kan worden uiteindelijk. Maar ook als het wel de bedoeling is dat je een tweede huis hebt, bijvoorbeeld als je een huis koopt als belegging, is het raden om contact op te nemen met direct huis verhuren. Wij zorgen namelijk dat jouw huis direct verhuurd wordt, zonder dat jij daar moeite voor hoeft te doen. Wat wel een probleem kan zijn is een huis verhuren met behoud hypotheekrenteaftrek.

Een huis verhuren met behoud hypotheekrenteaftrek

Een huis verhuren met behoud hypotheekrenteaftrek was in principe namelijk nooit mogelijk. Een huis verhuren met behoud hypotheekrenteaftrek is echter sinds kort wel mogelijk bij het tijdelijk verhuren van een huis. Als je huis leeg en te koop staat, kun je namelijk nog 3 tot 4 jaar gebruik maken van hypotheekrenteaftrek. Als je echter in deze periode je huis tijdelijk verhuurt voor bijvoorbeeld anderhalf jaar, behoud je je recht op hypotheekrenteaftrek. Een huis verhuren met hypotheekrenteaftrek is dus mogelijk een ook zeker aan te raden. Toch zijn er mensen die zeggen: een huis verhuren met behoud hypotheekrenteaftrek is niet aan te raden. Volgens de wet vervalt namelijk het recht op hypotheekrenteaftrek, als je het huis verhuurt. Daarom zou het voordeliger zijn het niet te verhuren. Toch zijn er wel degelijk een behoorlijk aantal voordelen te noemen van een huis verhuren met hypotheekrenteaftrek.

Voordelen van een huis verhuren met behoud hypotheekrenteaftrek.

– Uiteindelijk ben je juist goedkoper uit bij een huis verhuren met behoud hypotheekrenteaftrek. De hypotheekrenteaftrek, waar je geen gebruik meer van kunt maken, kun je compenseren met de huurprijs. Deze mag je namelijk zelf bepalen tot een bedrag van 710,68 euro. Zo kun je de dubbele woonlasten uiteindelijk meer verlichten dan als je gebruikt maakt van de hypotheekrenteaftrek. Bovendien behoud je het recht op een hypotheekrenteaftrek als de huur stopt voor tot 3 of 4 jaar na het begin van de leegstand en het te koop zetten.

– Je kunt enkele gemeentelasten doorrekenen aan de huurders van je huis, zoals de het rioolrecht of afvalstofheffingen. Ook dit zal op termijn behoorlijk wat geld schelen.

– Een huis verhuren met behoud hypotheekrenteaftrek is dus absoluut aan te raden. Ook omdat het eigenwoningforfait vervalt. Deze geldt namelijk alleen voor mensen die een huis in bezit hebben. Als je tweede huis is verhuurd door direct huis verhuren, heb je deze niet letterlijk meer in bezit en hoef je het eigenwoningforfait dus niet meer te betalen.

– Het is veel makkelijker om je huis te verkopen als het bewoond is, zo is gebleken. Een huis verhuren met behoud hypotheekrenteaftrek is dus absoluut aan te raden. Door de gezellige sfeer van een huis dat is ingericht, zijn mensen sneller geneigd het te kopen.

– Door de sociale controle die er is als er mensen in je huis wonen, weet je zeker dat er toezicht is op dat er geen vernielingen worden gedaan en dat er niet wordt ingebroken.

Informatie

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Waarom ons?

 950 verhuurders gingen u voor
  Binnen een week verhuurd
  Meer dan 20 jaar ervaring
  Klanten geven ons een 8,8
  Wij ontzorgen u voor 100%

Hoe wij werken

 Altijd op maat
  Vaste contactpersoon
  Marktconforme verhuurprijzen
  Voor lange of korte periode
  Wij ontzorgen u voor 100%

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Wenst u vrijblijvend advies van de makelaar?

Advies of een nuchter gesprek ? Vraag hier uw informatie aan! Meer dan 950 verhuurders gingen u voor!