Ik wil mijn huis verhuren, particulier een huis verhuren.

Er zijn steeds meer mensen die denken: ik wil mijn huis verhuren. Particulier een huis verhuren kan een goede manier zijn om wat extra inkomen te genereren. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als je al een nieuwe woning hebt gekocht en de oude woning nog niet verkocht hebt, maar ook als je voor langere tijd naar het buitenland gaat. Veel mensen willen dan hun huis verhuren. Particulier een huis verhuren is mogelijk, maar er zijn wel een aantal zaken waar je op moet letten. In dit artikel lichten we een aantal van die zaken toe.  

Aan wie ga je je huis verhuren. Particulier verhuren doe je niet aan iedereen 

Veel mensen die hun huis willen gaan verhuren willen dat niet aan iedereen verhuren. Als je je huis gaat verhuren dan is het goed om van tevoren te kijken aan wie je dit wilt gaan doen. Niet iedereen zal ieder type huurder willen accepteren. De ene verhuurder zal bijvoorbeeld alleen gezinnen willen, terwijl de andere verhuurder liever alleen expats in zijn of haar woning heeft. Het is goed om van tevoren te kijken aan wie je je huis wilt gaan verhuren. Daarnaast is het goed om te kijken of jouw huis wel aantrekkelijk is voor ieder type huurder. Veel mensen die hun huis verhuren kiezen ervoor om hierbij hulp in te schakelen van een expert. Een expert kan je met een aantal zaken op dit gebied helpen en je bijvoorbeeld adviseren over: 

  • Welke groepen huurders interesse zouden hebben in je woning 
  • De huurprijs die je kunt vragen 
  • Het vinden van een concrete huurder 

Stap twee bij een huis verhuren: particulier een huis verhuren aan een geschikte kandidaat 

Als je weet wat voor een huurder je zoekt en als je weet wat je aan huur wilt vragen, dan kun je op zoek gaan naar een geschikte huurder. Je kunt natuurlijk je woning zo online zetten en wachten tot een geschikte kandidaat zich aandient. Je kunt het vinden van een huurder ook overlaten aan een tussenpersoon. Een tussenpersoon neemt vervolgens het werk voor jou uit handen en gaat op zoek naar een geschikte kandidaat. Het voordeel van een huis verhuren via een bemiddelaar is dat een tussenpersoon veel meer ervaring heeft met het verhuren van een woning dan de gemiddelde particulier. 

Stap drie bij een huis verhuren: Particulieren moeten hun contracten goed op orde hebben 

Als je vervolgens een geschikte huurder hebt gevonden dan is het belangrijk om de contracten te regelen. Het is belangrijk om dit goed te doen. Het is aan te bevelen om hierbij de hulp van een specialist in te roepen. Huurders worden in Nederland namelijk goed beschermd. Als je fouten maakt met de contracten dan kan het zomaar zijn dat een huurder juridisch gezien langer in jouw woning mag blijven dan aanvankelijk gepland was. Dat wil je natuurlijk voorkomen. De huurwetgeving is echter vrij complex. Een jurist of een tussenpersoon kan particuliere verhuurders helpen om de contracten in orde te maken. Dat kan veel gedoe voorkomen. 

Informatie

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Waarom ons?

 950 verhuurders gingen u voor
  Binnen een week verhuurd
  Meer dan 20 jaar ervaring
  Klanten geven ons een 8,8
  Wij ontzorgen u voor 100%

Hoe wij werken

 Altijd op maat
  Vaste contactpersoon
  Marktconforme verhuurprijzen
  Voor lange of korte periode
  Wij ontzorgen u voor 100%

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Wenst u vrijblijvend advies van de makelaar?

Advies of een nuchter gesprek ? Vraag hier uw informatie aan! Meer dan 950 verhuurders gingen u voor!