Uw huis verhuren zonder makelaar?

Wanneer u besloten heeft om uw huis te gaan verhuren dan zijn er volop mogelijkheden. Veel vrienden en familie adviseren u mogelijk om de woning met de hulp van een makelaar te verhuren. Is het huis verhuren zonder makelaar echter ook een optie? Een goede vraag! We vertellen graag wat er allemaal mogelijk is en waar u dan op moet letten. Wat komt er zoal kijken bij het verhuren van uw woning? We sommen het graag kort op:

  • Het verhuurklaar maken van de woning
  • Het vinden van een huurder of huurders
  • Een goede screening
  • Het contract
  • Het (blijven) ontvangen van de huur

Laten we de punten kort doornemen.

Het verhuurklaar maken van de woning en de huurprijs

Het is belangrijk om te kijken wat u voor uw woning kunt vragen aan huur. Zijn er regels waar u op moet letten? Wat is de grens van de huursubsidie? En welke andere punten zijn er om de huurprijs te bepalen?

Wanneer u een huurprijs heeft bepaald is het belangrijk om de woning zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Zorg ervoor, dat de mensen de waarde zien. Maak de woning schoon, knap het op en repareer de kleine gebreken. Het is beter om het tijdig te doen.

Het vinden van een huurder of huurders

Wanneer u huurders wilt vinden dan moet u gaan adverteren. U kunt op marktplaats en speurders een advertentie plaatsen. Ook is het mogelijk om in de verschillende Facebook groepen een oproep te plaatsen. Hiermee zorgt u voor aandacht. Het is slim om te adverteren waar u verwacht uw toekomstige goede huurder te vinden. Let er hierbij op, dat kwaliteit van de reactie belangrijker is dan de hoeveelheid. U heeft slechts een goede huurder nodig en geen tien. Toch?

Een goede screening

Een verhuurmakelaar heeft vaak meer mogelijkheden om een goede screening te doen van de toekomstige huurder dan een particulier. Het is daarom het overwegen waard om dit deel door een makelaar te laten doen. Natuurlijk maakt u hierbij kosten. Het kan er echter voor zorgen, dat u geen rotte appel in uw huis krijgt. Wat als iemand de borg en eerste maand betaald en daarna niet meer? Het is vaak duurder dan de screening door een makelaar of bureau.

Het contract

Zorg voor een waterdicht en duidelijk contract. Laat niets aan het toeval over en zorg ervoor, dat u alles punten benoemd in het contract. De huurprijs, wie welke kosten betaald, wat er gebeurt bij wanbetaling, wat wel en niet mag in het huis en hoe u hierop controle kunt uitvoeren.

Het (blijven) ontvangen van de huur

Wanneer u zelf de woning gaat verhuren dan moet u ook zelf in de gaten houden of de huur binnenkomt of niet. Wanneer de huur te laat binnen is moet u hierop ook zelf actie ondernemen. Een verhuurmakelaar kan u deze werkzaamheden ook uit handen nemen. Het is vaak een extra keuze optie.

De keuze om het zelf te doen of niet te doen heeft vaak te maken met hoeveel tijd u heeft en wat de kosten zijn van de makelaar.

Informatie

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Waarom ons?

 950 verhuurders gingen u voor
  Binnen een week verhuurd
  Meer dan 20 jaar ervaring
  Klanten geven ons een 8,8
  Wij ontzorgen u voor 100%

Hoe wij werken

 Altijd op maat
  Vaste contactpersoon
  Marktconforme verhuurprijzen
  Voor lange of korte periode
  Wij ontzorgen u voor 100%

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Wenst u vrijblijvend advies van de makelaar?

Advies of een nuchter gesprek ? Vraag hier uw informatie aan! Meer dan 950 verhuurders gingen u voor!