Uw huis verhuren zonder contract?

Het is niet zo, dat er geen regels of wetten gelden zonder een contract. Veel rechten en regels zijn in de wet vastgelegd. Ze zorgen voor een goede bescherming van de huurder. Het is wel belangrijk om aan te kunnen tonen, dat u een woning huurt of verhuurt. Betaalbewijzen van drie maanden huurbetaling worden al gezien als het huren van een woning of huis. Een verhuurder kunt u hierom om een kwitantie vragen als bewijs van de betaling. Ze moeten u deze geven. Het is uiteraard beter om een huurcontract te hebben. Er zijn veel standaard contracten online beschikbaar. Ook kunt u een makelaar of notaris een huurcontract op laten maken. Het is dan voor alle partijen duidelijk wat er geldt en is afgesproken. Ook is het goed om de staat van onderhoud vast te leggen voordat de woning wordt verhuurd. Het helpt om duidelijkheid te scheppen.

Waarom een huis verhuren zonder contract?

Er zijn volop redenen en situaties te bedenken waarom men een woning gaat verhuren zonder een contract. We sommen graag de verschillende mogelijkheden op.

  • De woning wordt verhuurd aan een familielid of goede vriend. Alles gebeurt in goed vertrouwen.
  • De woning wordt slechts tijdelijk verhuurd
  • De woning wordt verkocht aan de nieuwe koper tot alles rond is
  • De persoon is in afwachting van het arbeidscontract om dan alles te ondertekenen

Er zijn tal van redenen en situaties te bedenken welke het rechtvaardigen (of lijken te rechtvaardigen) om geen huurcontract op te maken en te ondertekenen. Vaak gebeurt alles in goed vertrouwen en wordt er beloofd netjes te betalen.

Natuurlijk kan er een keer wat misgaan. Het is dan moeilijk voor beide partijen om exact te herinneren wat er afgesproken is. Het is pijnlijk om het vertrouwen dan te zien verdampen als sneeuw voor de zon. Ook wordt het moeilijk om de exacte afspraken na te leven.

Uiteraard is er dan nog de wet, maar het is vaak een weg waarvoor niet iedereen kiest.

Waarom uw huis verhuren met contract?

Er zijn meer en betere redenen om uw woning met een contract te gaan verhuren. De belangrijkste reden is natuurlijk, dat alle afspraken transparant en duidelijk zijn vastgelegd. Iets wat uiteraard perfect is. Er is achteraf geen welles nietes spel mogelijk. Het is namelijk duidelijk, wat er is afgesproken. Wat moet er betaald worden aan huur? Wanneer moet het betaald worden? Voor hoe lang wordt de woning verhuurd? Op welke bankrekening moet de huur komen? Wie is verantwoordelijk voor het grote en kleine onderhoud van de woning?

Het is goed om te zorgen voor een goed contract voor zowel de huurder als de verhuurder. Het hoeft geen eenzijdig contract te zijn voor een van de twee partijen. Het is belangrijk om te zorgen voor duidelijke afspraken welke vastgelegd worden in een goede overeenkomst. Bij onduidelijkheden kan de huurovereenkomst erbij gepakt worden om helderheid te scheppen.

Ondanks al uw goede vertrouwen in een persoon is het belangrijk om alles goed vast te leggen in de huurovereenkomst.

Informatie

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Waarom ons?

 950 verhuurders gingen u voor
  Binnen een week verhuurd
  Meer dan 20 jaar ervaring
  Klanten geven ons een 8,8
  Wij ontzorgen u voor 100%

Hoe wij werken

 Altijd op maat
  Vaste contactpersoon
  Marktconforme verhuurprijzen
  Voor lange of korte periode
  Wij ontzorgen u voor 100%

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Wenst u vrijblijvend advies van de makelaar?

Advies of een nuchter gesprek ? Vraag hier uw informatie aan! Meer dan 950 verhuurders gingen u voor!