De voorwaarden bij het verhuren van uw huis

Is uw huis beschikbaar voor de verhuur? Wilt u uw huis verhuren? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de voorwaarden voor het verhuren van een woonhuis, appartement of villa. Er zijn een aantal zaken waar u op moet letten. Door op de voorwaarden bij het verhuren van uw huis te letten is het mogelijk om vervelende situaties te voorkomen. Het hoeft trouwens niet zo te zijn, dat alle voorwaarden voor u en uw huis van toepassing zijn. Laten we snel starten!

De voorwaarden bij verhuur met uw bank

Om te starten is het belangrijk om te informeren bij uw geldverstrekker welke regels en voorwaarden er gelden om uw huis te verhuren. Moet u aan specifieke zaken voldoen of bent u helemaal vrij om het huis te verhuren. Zaken waar een bank op let zijn:

  • Heeft u een leegstandwet vergunning van de gemeente
  • Hoe lang wilt u gaan verhuren
  • Waarom wilt u uw woning verhuren
  • Met welk bureau werkt u samen voor de verhuur

Het zijn slechts een paar vragen welke van belang zijn. Wanneer u geen hypotheek heeft, dan hoeft u uiteraard niet aan deze voorwaarden te voldoen. U kunt dan simpelweg uw huis gaan verhuren.

Uw gemeente en de voorwaarden bij verhuur

Ook bij uw gemeente moet u informeren of er zaken van belang zijn bij het verhuren van uw huis. Kunt u gebruik maken van de leegstandwet bijvoorbeeld? Het is een wet welke leegstand wil tegengaan en de huurder minder bescherming biedt. Het is hierdoor gemakkelijker om de huurder uit de woning te krijgen. Iets wat bij een normale verhuur veel moeilijker is.

Ook kan het zijn, dat u moet voldoen aan andere wetten en regels. Door naar uw gemeente te gaan kunt u hier volop informatie ontvangen.

Snel uw woning verhuren?

Wanneer u uw huis snel wilt verhuren dan is het nog steeds belangrijk om aan alle regels, wetten en voorwaarden rondom de verhuur te voldoen. Het is goed om bij spoed de zaken snel op te starten. Moet u nog wachten op een antwoord? Dan is het goed om  de uitstaande zaken snel op te volgen. Het is belangrijk om niet te wachten en om direct actie te ondernemen! Alleen dat kan zorgen voor meer snelheid in het geheel. Uiteraard moet u bij het verhuren van uw huis niet over één nacht ijs gaan. Kies een goede en geschikte huurder voor de lange termijn en niet voor vandaag alleen.

Een contract!

Het is goed om te zorgen voor een compleet huurcontract. Weet, dat alle belangrijke zaken en punten hierin opgesomd worden. Door vooraf goede afspraken te maken rondom de verhuur van uw woning is het mogelijk om hier achteraf op terug te vallen. U hoeft niet te verwijzen naar een gesprek, maar kunt verwijzen naar het contract. Het maakt het oplossen van een geschil een stuk gemakkelijker. Duidelijkheid vooraf voor de huurder en verhuurder zorgen voor minder kans op conflicten in een later stadium. Wel zo prettig! Toch?

Informatie

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Waarom ons?

 950 verhuurders gingen u voor
  Binnen een week verhuurd
  Meer dan 20 jaar ervaring
  Klanten geven ons een 8,8
  Wij ontzorgen u voor 100%

Hoe wij werken

 Altijd op maat
  Vaste contactpersoon
  Marktconforme verhuurprijzen
  Voor lange of korte periode
  Wij ontzorgen u voor 100%

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Wenst u vrijblijvend advies van de makelaar?

Advies of een nuchter gesprek ? Vraag hier uw informatie aan! Meer dan 950 verhuurders gingen u voor!