Je eigen huis verhuren – je eigen huis verhuren bij Directhuisverkopen.nl

Je eigen huis verhuren

Je eigen huis verhuren, voor veel mensen is dat een aantrekkelijke optie. Het verhuren van je eigen woning is echter nog niet zo eenvoudig. Hoe vind je immers de juiste huurder? Aan welke voorwaarden moet je voldoen als je je eigen woning wilt gaan verhuren? Hoe zorg je ervoor dat je de huurders ook weer uit jouw woning krijgt als zij bijvoorbeeld de huur niet meer kunnen betalen, of als je je eigen woning hebt verkocht? Kortom: je eigen huis verhuren, hoe doe je dat? 

Je eigen huis verhuren doe je meestal niet alleen 

Een eigen woning is iets speciaals. Er zijn maar weinig mensen die regelmatig vastgoed aankopen en verhuren. Daarom hebben de meeste mensen weinig ervaring met het verhuren van hun eigen woning. Toch kan het verhuren van je eigen huis een aantrekkelijke optie zijn, bijvoorbeeld als je geconfronteerd wordt met dubbele hypotheeklasten.  

De meeste mensen die hun eigen huis willen verhuren doen dit daarom in samenwerking met een specialist. Wat voor specialist dat is, dat bepaal je natuurlijk zelf.  

Verschillende specialisten als je je eigen huis gaat verhuren 

Als je je eigen huis gaat verhuren dan kun je ervoor kiezen om dit zelf te doen. Je plaatst je huis op een verhuurwebsite en je gaat op zoek naar de geschikte huurder. Maar wat doe je als je eenmaal een huurder gevonden hebt? Dan moeten er contracten geregeld worden. Het regelen van huurcontracten is specialistisch werk. Huurders worden in Nederland vrij goed beschermd en het is daarom belangrijk om de contracten goed te regelen. Als je van plan bent om je woning zelf te verhuren, dan is het aan te bevelen om de contracten door een juridisch specialist te laten regelen. Zo voorkom je misverstanden en situaties waarin je de huurders helemaal het huis niet meer uitkrijgt. 

Je eigen huis verhuren helemaal uit handen geven 

Er zijn ook mensen die ervoor kiezen om het verhuren van hun eigen woning helemaal uit handen te geven. Zij verhuren hun huis via een tussenpersoon. Daar zijn een aantal voordelen aan verbonden. Een tussenpersoon kan je onder meer: 

  • Adviseren over geschikte huurders 
  • Bemiddeling organiseren 
  • Contracten regelen 
  • Je helpen bij het aanvragen van vergunningen 
  • Helpen bij het bepalen van de optimale huurprijs 

Een tussenpersoon doet dit natuurlijk niet uit liefdadigheid en zal daar een vergoeding voor vragen. Of je die vergoeding wilt betalen ligt natuurlijk aan je persoonlijke situatie. In ieder geval kan gezegd worden dat je een huis verhuren nooit alleen doet. Er komt bijna altijd een specialist bij kijken. 

Conclusie: je eigen huis verhuren, alleen of samen 

Het verhuren van je eigen woning biedt je een aantal (financiele) voordelen. Er zijn ook zaken waar je op moet letten. Uiteraard wil je een geschikte huurder in je woning en moet je voldoen aan wet- en regelgeving. Als je zelf in staat bent om dit te regelen, dan heb je wellicht alleen een specialist nodig om je eigen huis te verhuren. Zie je daar tegenop? Dan kan een tussenpersoon je verder helpen.  

Informatie

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Waarom ons?

 950 verhuurders gingen u voor
  Binnen een week verhuurd
  Meer dan 20 jaar ervaring
  Klanten geven ons een 8,8
  Wij ontzorgen u voor 100%

Hoe wij werken

 Altijd op maat
  Vaste contactpersoon
  Marktconforme verhuurprijzen
  Voor lange of korte periode
  Wij ontzorgen u voor 100%

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Wenst u vrijblijvend advies van de makelaar?

Advies of een nuchter gesprek ? Vraag hier uw informatie aan! Meer dan 950 verhuurders gingen u voor!