Uw huis verhuren en een nieuw huis kopen

Bent u van plan om een nieuwe woning te gaan kopen? Weet u echter nog niet of u uw oude huis wilt verkopen of verhuren? Dan is het goed om de voordelen en nadelen op een rij te zetten. Het verhuren van een woning zorgt voor extra inkomsten. Het verkopen zorgt echter voor rust. Er zijn natuurlijk meer zaken waar u op moet letten en waar u op moet letten. Het is ook afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Het verhuren van uw huis en een nieuw huis kopen is echter nog niet zo’n gekke gedachten. Laten we het wat nader bekijken.

  1. Welk doel heeft u?
  2. Hoe is de markt?
  3. Wil je een nieuwe woning aanschaffen?
  4. Wat zeggen de cijfers?
  5. Wie gaat je huis huren? Kun je nog wel slapen?

Laten we de punten wat nader bekijken.  

 

Welk doel heeft u?

Wat is het doel van het aanhouden van de woning? Zie je het als een investering? Een extra bron van inkomsten? Of vindt je het prettig om een extra huis te hebben? Het is goed om vooraf te bepalen waarom je het huis wilt aanhouden om het te verhuren. Het is dan mogelijk om te kijken welke alternatieven er zijn en of die niet beter zijn.

Hoe is de markt?

Het is belangrijk om de vastgoedmarkt goed te kennen en om deze ook goed in te schatten. Verwacht u binnen nu en een paar jaar een daling? Zijn de huizenprijzen sterk gestegen en komt er een daling? Hoe zit het met het verloop van de bevolking? Overlijden er meer mensen in uw gemeente dan er geboren worden? Vertrekken er grote industriebedrijven of komen deze er juist bij voor meer werkgelegenheid? Is de prijs te laag op het moment en verwacht u nog een stijging?

Het zijn allemaal vragen welke bepalend zijn om de woning wel of niet te gaan verkopen. Het is echter van groot belang om hier wel op te letten. Wat als u gaat verhuren en de markt stort in? Terwijl u dit verwachtte! Pijnlijk.

Wil je een nieuwe woning aanschaffen?

Hoe nodig is het om een nieuwe woning te gaan kopen. Is het mogelijk om met een verbouwing de woonwensen te verbeteren? Of moet je wel een nieuwe woning kopen, omdat je ergens anders bent gaan werken? Door dit goed op een rijtje te zetten komt u mogelijk niet in een situatie waarbij u een keuze moet maken of u uw huis wel of niet gaat verhuren.

Wat zeggen de cijfers?

Natuurlijk moet het financieel ook aantrekkelijk zijn. Wat is de huur? Hoeveel lasten heeft? Worden specifieke kosten hoger of lager? Wie betaalt wat? Door op de cent alles nauwkeurig uit te rekenen is het mogelijk om een goede afweging te maken.

Wie gaat je huis huren? Kun je nog wel slapen?

Wanneer u uw woning gaat verhuren is het uiteindelijk belangrijk om een goede huurder te vinden. Heeft u hierbij hulp nodig? Of doet u dit zelf? Het is mooi om de mogelijkheden te bekijken.

Ook is het belangrijk om te weten of u nog wel kunt slapen. Wanneer u niet meer rustig kunt slapen, omdat u uw huis heeft verhuurd is het mogelijk slim om de woning te verkopen.

Informatie

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Waarom ons?

 950 verhuurders gingen u voor
  Binnen een week verhuurd
  Meer dan 20 jaar ervaring
  Klanten geven ons een 8,8
  Wij ontzorgen u voor 100%

Hoe wij werken

 Altijd op maat
  Vaste contactpersoon
  Marktconforme verhuurprijzen
  Voor lange of korte periode
  Wij ontzorgen u voor 100%

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Wenst u vrijblijvend advies van de makelaar?

Advies of een nuchter gesprek ? Vraag hier uw informatie aan! Meer dan 950 verhuurders gingen u voor!