Mag u uw huis zo maar verhuren?

Voor veel mensen welke een huis gekocht hebben en hun oude woning nog niet hebben verkocht is het een goede en belangrijke vraag. Mag de oude woning wel of niet verhuurd worden? Het is natuurlijk logisch, dat u deze vraag stelt. Het is belangrijk om de lasten te verlagen door uw oude woning te verhuren.

  • Wat komt hier echter allemaal bij kijken?
  • Is het allemaal gemakkelijk te doen?
  • Heeft u toestemming nodig van de bank of de gemeente?
  • Waar vindt u de juiste huurders?
  • Wat gaan ze u betalen?

Het zijn allemaal vragen welke mogelijk door uw hoofd spoken. Graag helpen we u verder!

Is een toestemming van de bank nodig voor de verhuur van uw woning?

Het is inderdaad nodig om een toestemming te krijgen van uw bank om het huis te verhuren. De bank heeft hiervoor specifieke regels opgenomen in de hypotheekakte. Het is daarom ook belangrijk om deze na te leven. U kunt problemen krijgen wanneer u geen toestemming heeft gehad van uw bank. U kunt contact opnemen met de bank om te informeren welke voorwaarden van toepassing zijn.

Het zijn vooral de goede wetten en regels welke de huurders het gemakkelijker maken om te blijven wonen in een huis, waardoor banken bang zijn voor de verhuur van een huis. Een huis gedwongen verkopen onder bezwaar van huur is niet gemakkelijk. De woning zal daardoor nog minder geld opbrengen.

Banken geven hier om eigenlijk bijna nooit toestemming om de woning te verhuren. De grote banken geven alleen toestemming voor een korte periode of wanneer iemand naar het buitenland gaat. De kredietcrisis heeft het veranderd en maakt het wat gemakkelijker om de woning te verhuren met toestemming van de bank.

Geen aftrek van de fiscus!

De hypotheekrenteaftrek verdwijnt zodra u uw woning verhuurd. Het is belangrijk om te weten, dat de hypotheekrente dan niet meer verrekend mag worden met uw inkomen voor de inkomstenbelasting. Het verhuren is hierdoor mogelijk minder aantrekkelijk. Uiteraard betaalt u meer rente dan u krijgt aan hypotheekrenteaftrek. Een reden om de woning te verhuren.

Uw woning verhuren aan de juiste persoon!

Het is belangrijk om uw huis aan de juiste persoon te verhuren. Het kunnen Expats zijn, mensen welke via het leger op zoek zijn naar woonruimte of studenten. Het is maar net waar u voor kiest en wat voor u aantrekkelijk is. We weten zeker, dat ook u de woning aan de juiste persoon voor de juiste prijs wilt verhuren.

De huurprijs

Samen met een makelaar kunt u de huurprijs bepalen. Ook kunt u zelf op het internet kijken naar de mogelijkheden. Wat is de minimale prijs welke u nodig heeft? En wat is de beste prijs om de woning voor te verhuren? Het is interessant om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is.

Kies voor een goede huurder!

Uiteindelijk is het belangrijk bij het verhuren van uw woning, dat u iedere maand de huur ontvangt. U wilt immers de kosten drukken. Ook is het belangrijk, dat ze geen grote wijzigingen aanbrengen aan uw woning of het huis uitleven.

Eigen huis verhuren mag dat?

Tegenwoordig zijn er steeds meer manieren om geld te verdienen. Sommige mensen doen dit met ondernemen, andere weer met dingen maken en sommige mensen zitten weer in het vastgoed. Maar is het ook mogelijk om je eigen huis te verhuren? Je eigen huis verhuren mag dat zomaar? Die vraag stellen veel mensen zichzelf wel eens. Welke regels zijn verbonden aan een eigen huis verhuren. Mag dat zomaar of heb je er toestemming voor nodig. Zijn er ook nog andere partijen die hierbij een rol spelen. Maar waar het echt om draait is of het verhuren mag. Dus kom je terug op de vraag, een eigen huis verhuren mag dat?

Een eigen huis verhuren mag dat? Welke regels zijn hier aan verbonden?

Jouw eigen huis verhuren mag dat zomaar altijd? Dit is een vraag die wil mensen zichzelf stellen. Tegenwoordig zijn er steeds meer internet sites die je daarbij kunnen helpen. Maar een eigen huis verhuren mag dat dan ook zonder externe partijen. Het antwoord is ja, maar het wordt wel afgeraden aan mensen die hier geen verstand van hebben. Dit komt omdat een eigen huis verhuren ook andere dingen met zich meebrengt. Om deze reden zijn er verschillende bedrijven die dit graag van je overnemen. Eén van deze bedrijven is direct huis verhuren.

Een eigen huis verhuren mag dat ook zonder vergunning?

Helaas, een eigen huis verhuren zonder vergunning is een no go. Dit komt doordat er regels zijn verbonden aan het verhuren van huizen. Om dit juridisch goed te doen is er veel tijd en onderzoek nodig. Om deze reden is het handig om iemand in arm te nemen. Niet voor het verhuren van het huis maar om te kijken wat u rechten en plichten zijn. Hierdoor kom je niet zomaar voor onverwachte situaties te staan. Verder is het handig om te kijken naar de verzekering. Dit komt doordat sommige verzekeringsmaatschappijen bepaalde huurwoningen niet verzekeren. Dit is verschillend per verzekeringsmaatschappij. Om deze reden is het handig dat de huurder een inboedel verzekering heeft. Hierdoor sluit je dit risico uit.

Een eigen huis verhuren mag dat ook aan iedereen?

Er zijn verschillende mensen die zich interesseren in het huren van een huis. Maar een eigen huis verhuren mag dat aan iedereen?

  • Het is altijd handig om te checken of iemand wel echt jouw huis wil huren. Sommige criminelen huren huizen met slechte bedoelingen of om mensen die illegaal in een land verblijven erin onder te brengen.
  • Het is daarom ook niet toegestaan om een huis te verhuren aan mensen zonder verblijfsvergunning.
  • Verder is het prima om je huis te verhuren aan een expat. Dit wordt vaak ook aangeraden door mensen met ervaring in de verhuur, omdat deze mensen voor een relatief korte tijd in een land verblijven. Verder is het daarom altijd wel belangrijk om de vraag te stellen “een eigen huis verhuren mag dat aan die persoon”. Dit voorkomt problemen in de toekomst.

Een eigen huis verhuren mag dat aan mensen met huisdieren?

Je bent hier helemaal vrij in. Als je de vraag krijgt “een eigen huis verhuren mag dat aan mensen met huisdieren” dan sta je hier helemaal vrij in. Zo kun je zelf de regels hiervoor verzinnen. Dit geldt

bijvoorbeeld ook voor een eigen verhuren mag dat aan mensen zonder vast inkomen. Hierin bepaal je uiteindelijk zelf wat je wel en niet wil.

Informatie

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Waarom ons?

 950 verhuurders gingen u voor
  Binnen een week verhuurd
  Meer dan 20 jaar ervaring
  Klanten geven ons een 8,8
  Wij ontzorgen u voor 100%

Hoe wij werken

 Altijd op maat
  Vaste contactpersoon
  Marktconforme verhuurprijzen
  Voor lange of korte periode
  Wij ontzorgen u voor 100%

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Wenst u vrijblijvend advies van de makelaar?

Advies of een nuchter gesprek ? Vraag hier uw informatie aan! Meer dan 950 verhuurders gingen u voor!