Uw huis verhuren zonder toestemming van de gemeente?

Het bezit van een woning of appartement betekent nog niet dat u als eigenaar er alles mee mag doen. Voor verbouwen is bijna altijd een vergunning nodig en de aanpassingen moeten voldoen aan bouwtechnische voorwaarden en regels. Ook het aanzicht van het huis wordt niet altijd aan de eigenaar overgelaten. Nog niet zo lang geleden is een woningbezitter gesommeerd om de kleur van zijn huis aan te passen. Het werd door de omgeving als niet passend bij de rest, beoordeeld.

Dit zijn maar enkele voorbeelden, maar het gebruik van de woning hoort daar ook bij. U mag in de woning geen weetplantage beginnen, maar dat mag eigenlijk nergens. De woning aan de woningvoorraad onttrekken door er een zakelijke bestemming aan te geven wordt ook niet in alle gemeenten gewaardeerd.

Aan de andere kant is een huis verhuren zonder toestemming gemeente aan een willekeurige derde, ook niet zonder gevaar. Steeds meer gemeenten gaan over tot het reguleren van de zogenaamde vrije huurmarkt en uw woning zou daar zomaar onder kunnen vallen. De huurgrens ligt op ongeveer € 738,- (2020). Daarboven is de markt vrij, maar niet als het aan vele gemeenten ligt. Een huis verhuren zonder toestemming gemeente, is vaak onverstandig.

Wat kan er wel?

Voor koopwoningen die al lang leeg staan is er een landelijke regeling. Die is echter beperkt in de duur van de verhuur en geldt maar voor 1 huurder. Wie zijn woning dus voor langere periode aan verschillende huurders wil verhuren, heeft hier weinig aan.

Dan zijn er allerlei verschillende regelingen die per gemeente verschillen. Maar een ding hebben ze gemeen. Wie begint aan een huis verhuren zonder toestemming gemeente, is in veel gemeenten in overtreding. Omdat iedere inwoner ook staat ingeschreven in de basisadministratie bij de gemeente, komt uw verhuur activiteit snel aan het licht. Met verhuur via de vastgoeddeskundigen van Directhuisverhuren.nl gaat het wel volgens de regels.

Ieder zijn vak!

Een huis verhuren zonder toestemming gemeente is maar één van de vele regels die u kunt overtreden. Mag uw huurder wel wonen in het huis dat u aanbiedt? Heeft u de identiteit van de huurder voldoende gescreend en hoe heeft u zich ervan overtuigt dat de huurder een contract aangaat die past bij zijn financiële positie?

En is de huurprijs op reële basis vastgesteld, voldoet uw woning aan de veiligheidseisen (ligt bij verhuur scherper dan bij eigen gebruik) en is uw opstalverzekering aangepast? En dat huurcontract, is dat juridisch houdbaar en passend bij de huurvorm?

Op elk van deze punten kan de rechter de huurovereenkomst vernietigen en zit u met een forse schade. Ook de huurder die, als gedupeerde wellicht een andere woning moet gaan huren, kan zijn schade op u verhalen. Kortom voldoende valkuilen om niet te beginnen aan huis verhuren zonder toestemming gemeente, of zonder ook die andere zaken goed geregeld te hebben.

Verhuur met hulp van Directhuisverhuren.nl

Directhuisverhuren.nl heeft 20 regionale vastgoedexperts die de huurmarkt kennen. Zij bepalen op basis van die kennis een reële huurprijs. Daarnaast kunnen zij voor u een betrouwbare huurder vinden die natuurlijk een waterdicht huurcontract krijgt, dat u alle vrijheid geeft, die u wenst. Als u zelf een goede huurder heeft, kunt u deze dienstverlening laten passeren, anders zijn de kosten 1 maandhuur met een minimum van € 1.000,- excl. BTW.

Financieel beheer.

Wie stuurt elke maand de huurnota en zorgt dat er betaald wordt? Wie zorgt dat andere vergoedingen worden geïncasseerd, de jaarlijkse huurverhoging op tijd wordt gemeld en doorgevoerd en bij tijdelijke verhuur, op tijd schriftelijk gaat opzeggen? Al die werkzaamheden vallen onder financieel beheer. Van ondertekening van een passend huurcontract en oplevering, tot het netjes weer beëindigen ervan met eindinspectie. De kosten hiervoor zijn slechts 10% van de huursom.

Voor wie niet in de buurt van zijn verhuurde woning woont, of zelf langere tijd elders verblijft, is technisch beheer aan te bevelen. Telefoontjes over mankementen, lekkages en groot onderhoud worden dan door onze organisatie geregeld. U heeft er letterlijk geen omkijken naar. De kosten zijn afhankelijk van de woning en worden op offertebasis, bepaald. U mag het natuurlijk ook zelf regelen. Dan wordt u gebeld bij deze ongemakken.

 

 

 

Informatie

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Waarom ons?

 950 verhuurders gingen u voor
  Binnen een week verhuurd
  Meer dan 20 jaar ervaring
  Klanten geven ons een 8,8
  Wij ontzorgen u voor 100%

Hoe wij werken

 Altijd op maat
  Vaste contactpersoon
  Marktconforme verhuurprijzen
  Voor lange of korte periode
  Wij ontzorgen u voor 100%

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Wenst u vrijblijvend advies van de makelaar?

Advies of een nuchter gesprek ? Vraag hier uw informatie aan! Meer dan 950 verhuurders gingen u voor!