Een 2de huis verhuren? Waar moet u op letten?

U heeft een nieuwe woning aangekocht? Uw oude woning is echter nog niet verkocht? Het is dan natuurlijk vervelend om dubbele lasten te hebben. U kunt dan uw tweede woning gaan verhuren. Wilt u uw huis niet verhuren? Dan is het goed om te weten, dat u (tijdelijk) recht heeft op een dubbele hypotheekrenteaftrek. Iets wat leuk klinkt, maar natuurlijk nog zorgt voor een hogere rekening. Het is daarom goed om de mogelijkheden te verkennen om de 2de woning te verhuren. Bij het verhuren van een 2de huis komt echter veel kijken.

Denk hierbij aan:

  • Mag u het 2de huis verhuren?
  • Heeft u een vergunning nodig?
  • De verzekeringen
  • Hoe vindt u een huurder
  • Wat is de huurprijs welke u kunt vragen?

Laten we snel de punten doornemen.

Mag u de 2de woning verhuren?

Wanneer u een hypotheek heeft welke op de 2de woning rust dan moet u eerst informeren bij de geldverstrekker of u het 2de huis wel mag verhuren. Het was vaak moeilijk om hier toestemming voor te krijgen, omdat in Nederland de huurder goed beschermd is. De leegstandwet heeft hier echter extra mogelijkheden voor geboden en de rechten van de huurder verminderd.

Een vergunning van de gemeente?

Het is goed om een vergunning voor de tijdelijke verhuur van de woning bij uw gemeente aan te vragen. Er gelden wel voorwaarden. Het is belangrijk om hieraan te voldoen. Informeer bij uw gemeente naar de voorwaarden en kosten.

De verzekeringen van de 2de woning

Het is belangrijk om bij de verzekeringsmaatschappij te informeren naar de dekking van de opstalverzekering en ook naar de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering. De premie kan omhoog gaan door de verhuur. Door dit vooraf te weten, kunt u deze kosten verhalen op de huurder via de huur.

De huurders zoeken en vinden

Wanneer u uw 2de woning wilt gaan verhuren dan moet u natuurlijk nog wel een huurder krijgen. U kunt op het internet en ook in de krant gaan adverteren. Het is nooit bekend hoe een koe een haas vangt. Het is echter belangrijk om met de juiste marketing de juiste huurders aan te trekken.

Hoe bepaalt u de huurprijs?

U kunt een makelaar inschakelen om de huurprijs te bepalen. Ook kunt u dit zelf doen door te ontdekken wat er allemaal mogelijk is. Bepaal op basis van feiten en kennis de huurprijs en niet op basis van uw gevoel of wat u denkt, dat goed is.

Alles op papier

Uiteindelijk is het belangrijk om alles goed op papier te zetten. Zorg, dat er geen onduidelijkheden zijn en u terug kunt vallen op een sterk contract. Alleen dan is het mogelijk om later snel helderheid te scheppen. Ook kunt u zaken opnemen rondom huurverhogingen en wie wat betaald.

Andere zaken waar u ook op moet letten is het doen van de belastingaangifte. Welke zaken moet u opgeven en waarvan kunt u juist profiteren als extra aftrekpost? Het is goed om te zien welke verschillende opties er zijn om een goed rendement te maken uit het verhuren van uw 2de huis.

 

Informatie

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Waarom ons?

 950 verhuurders gingen u voor
  Binnen een week verhuurd
  Meer dan 20 jaar ervaring
  Klanten geven ons een 8,8
  Wij ontzorgen u voor 100%

Hoe wij werken

 Altijd op maat
  Vaste contactpersoon
  Marktconforme verhuurprijzen
  Voor lange of korte periode
  Wij ontzorgen u voor 100%

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Wenst u vrijblijvend advies van de makelaar?

Advies of een nuchter gesprek ? Vraag hier uw informatie aan! Meer dan 950 verhuurders gingen u voor!