2e huis verhuren – Een 2e huis regelen doe je zo

De periode rondom een verhuizing is voor veel mensen een stressvolle en roerige tijd. Veel mensen die bezig zijn met een verhuizing hebben bovendien te maken met dubbele woonlasten. Dit betekent dat de tijd van een verhuizing ook financieel erg zwaar kan zijn. Je huis verhuren kan een slimme zet zijn om deze dubbele woonlasten te verlichten. Uit een van de twee huizen ontvang je dan immers huurinkomsten. Maar je huis verhuren, mag dat nou zomaar? Er zijn natuurlijk een behoorlijk aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen wanneer je een woning wilt gaan verhuren. We zetten deze voorwaarden hieronder nog eens voor je op een rijtje. Omdat de periode rondom een verhuizing al druk genoeg is, neemt direct huis verhuren je graag alle zorgen uit handen. Maar ook bij andere redenen om een voor je huis verhuren helpen wij uiteraard.

Voorwaarden voor je huis verhuren

Niet iedereen mag natuurlijk zomaar ineens zijn huis verhuren. Dat zou de huurmarkt op zijn kop zetten en is dus niet zomaar toegestaan. Voor je huis verhuren is daarom toestemming van de gemeente nodig. Er is een vergunning van de gemeente nodig voor je huis verhuren. De aanvraag van deze vergunning zal over het algemeen binnen zes weken worden verwerkt. De kosten voor het aanvragen van deze vergunning verschillen per gemeente. Veel mensen zijn geen volledig eigenaar van hun koophuis.  De hypotheekverstrekker of bank die je heeft ondersteunt bij het kopen van het huis, zal daarom ook toestemming moeten geven voor de verhuur. De hypotheekverstrekker of bank kan naar aanleiding van deze aanvraag de rente verhogen of je vragen de huurinkomsten te gebruiken voor de aflossing van jouw hypotheek. Wanneer de gemeente en hypotheekverstrekker of bank akkoord zijn, kan de woning in de verhuur. Er moet hiervoor wel een contract worden opgesteld waarin de vergunning inclusief huurprijs wordt beschreven en de huurprijs wordt vastgesteld. Direct huis verhuren regelt al deze voorwaarden voor je huis verhuren. Zo nemen we je alle zorgen omtrent de verhuur van de woning uit handen.

Voordelen van je huis verhuren

Je kunt een huis verhuren omdat je te maken hebt met dubbele woonlasten, maar ook een verblijf in het buitenland of een huis aankopen om te verhuren zijn vaak gehoorde redenen om een woning in de verhuur te zetten. Ongeacht de reden van de verhuur heeft je huis verhuren een aantal voordelen.

 

  • Je ontvangt natuurlijk iedere maand inkomsten uit de verhuur van een huis. Dit kan een soort rente zijn wanneer je een huis als belegging of voor de verhuur koopt. Maar ook wanneer je in het buitenland verblijft of een ander huis hebt gekocht, zijn deze inkomsten een welkome aanvulling op je maandelijkse budget.
  • Je kunt gemeentelijke belastingen voor het huis doorrekenen aan de huurders. Denk bijvoorbeeld aan afvalstofheffingen of rioolrecht.
  • Wanneer een woning verhuurt is, vervalt je eigenwoningforfait. Deze fiscale bijtelling wordt berekent voor mensen die een koophuis in bezit hebben. Als je een koophuis verhuurt heeft dit dus fiscale voordelen.

Informatie

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Waarom ons?

 950 verhuurders gingen u voor
  Binnen een week verhuurd
  Meer dan 20 jaar ervaring
  Klanten geven ons een 8,8
  Wij ontzorgen u voor 100%

Hoe wij werken

 Altijd op maat
  Vaste contactpersoon
  Marktconforme verhuurprijzen
  Voor lange of korte periode
  Wij ontzorgen u voor 100%

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Wenst u vrijblijvend advies van de makelaar?

Advies of een nuchter gesprek ? Vraag hier uw informatie aan! Meer dan 950 verhuurders gingen u voor!