Mijn koophuis verhuren? Wat moet ik doen om mijn koophuis te verhuren?

Mijn koophuis verhuren

Er zijn mensen die rondlopen met de vraag: mijn koophuis verhuren, is dat een slim plan? Het antwoord op die vraag is natuurlijk genuanceerd. Als u uzelf dezelfde vraag stelt: mijn koophuis verhuren , moet ik dat doen? Dan is het antwoord: dat hangt af van verschillende factoren, zoals: 

  • Is er een hypotheek afgesloten om het huis te financieren 
  • Heb ik extra verzekeringen nodig om mijn koophuis te verhuren 
  • Voor hoeveel geld kan ik mijn koophuis verhuren ?
  • Wat betekent het fiscaal om een koophuis te verhuren? 

Verhuur nu uw huis aan ons

Mijn koophuis verhuren: wat heeft mijn hypotheek daar mee te maken? 

Als u een hypothecaire lening hebt afgesloten om u huis te kopen, dan mag u het soms niet verhuren. Als er huurders in het huis zitten, dan is de waarde van het huis namelijk lager als het opeens verkocht moet worden. Banken bepalen daarom in hypotheekaktes dat het huis niet aan derden verhuurd mag worden. Vaak is er over die clausule wel te praten. Dit is bijvoorbeeld het geval als u een groot deel van uw hypotheek heeft afgelost, of als u geconfronteerd wordt met dubbele woonlasten. 

Mijn koophuis verhuren, heb ik dan een extra verzekering nodig? 

Als u denkt: ik wil mijn koophuis verhuren , dan moet u ook even de verzekeringspolis erbij pakken. Niet iedere verzekering dekt ook schade die veroorzaakt wordt door huurders die in uw koopwoning zitten. Denk bijvoorbeeld aan een opstalverzekering. Als u uw huis aan anderen wilt verhuren, dan moet u controleren of uw bestaande verzekeringen ook dekking bieden op het moment dat er huurders in uw huis zitten. Mogelijk moet u uw verzekering aanpassen. Hier bij Direct huis verhuren begeleiden wij u bij elke stap.

Informatie aanvragen

Welke maandhuur kan ik voor mijn koophuis krijgen?

Als u dit allemaal heeft geregeld, dan wilt u natuurlijk weten wat uw huis oplevert. De juiste huurprijs bepalen is niet altijd even makkelijk. De huurprijs is namelijk afhankelijk van veel verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld: 

  • De ligging van het huis 
  • De grootte van het huis 
  • De staat van het huis 
  • De flexibiliteit van het huurcontract 
  • De looptijd van het huurcontract 

Voor niet iedereen is het eenvoudig om zelfstandig de huurprijs te bepalen. Veel mensen kiezen er daarom voor om dit te doen in overleg met een tussenpersoon of makelaar.  

Mijn koophuis verhuren: wat vindt de fiscus daarvan? 

Als laatste is het natuurlijk ook belangrijk om te kijken naar wat de fiscus vindt van het plan om uw koophuis te verhuren. Op zich zal de Belastingdienst geen bezwaar hebben tegen het verhuren van uw woning, maar u moet u wel realiseren dat de huurinkomsten belast kunnen worden. Het is verstandig om van tevoren na te gaan of en zo ja tegen welk percentage de huurinkomsten belast worden. Omdat dit een redelijk complexe regeling is doet u er verstandig aan om dit met een specialist door te spreken als u zelf niet voldoende kennis in huis hebt op dit onderwerp.  

 

Informatie

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Waarom ons?

 950 verhuurders gingen u voor
  Binnen een week verhuurd
  Meer dan 20 jaar ervaring
  Klanten geven ons een 8,8
  Wij ontzorgen u voor 100%

Hoe wij werken

 Altijd op maat
  Vaste contactpersoon
  Marktconforme verhuurprijzen
  Voor lange of korte periode
  Wij ontzorgen u voor 100%

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Wenst u vrijblijvend advies van de makelaar?

Advies of een nuchter gesprek ? Vraag hier uw informatie aan! Meer dan 950 verhuurders gingen u voor!