Een koophuis verhuren was nog nooit makkelijk geweest!

koophuis verhuren

In sommige situaties kan het wenselijk zijn om uw koophuis te verhuren. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer u gaat verhuizen. Als u een nieuw huis hebt gekocht en uw oude huis nog niet hebt weten te verkopen, kan het voordelig zijn om uw oude koophuis te verhuren. Wanneer u namelijk twee huizen in bezit heeft zul u ook met dubbele woonlasten te maken hebben. Door het huis dat te koop staat te verhuren, haalt u niet alleen huurinkomsten binnen. Het verhuren van een huis dat te koop staat heeft ook nog een aantal mogelijke voordelen voor de verkoop van het huis.Voordelen koophuis verhuren voor de verkoop

Wanneer er huurders in jouw huis zitten ondergebracht, kan dit voordelen opleveren voor de verkoop van het huis. Een aantal van deze voordelen van koophuis verhuren zijn bijvoorbeeld:

Zie hier hoeveel huur u kunt krijgen voor uw huis 

 

  • De onderhandelingspositie van de verkoper is beter wanneer er huurders in het huis zijn ondergebracht. Het verkopen van het huis heeft minder haast doordat de verkoper huurinkomsten ontvangt. De verkoper heeft hierdoor niet te maken met dubbele woonlasten en is minder snel geneigd akkoord te gaan met een bod. Uiteindelijk zal de prijs door deze betere onderhandelingspositie vaak hoger uitvallen.
  • Een koophuis verhuren kan ook op een andere manier positieve invloed op het verkoopproces hebben. Een huis dat bewoond is, verkoopt over het algemeen namelijk een stuk sneller dan een huis dat leegstaat. Dit heeft er waarschijnlijk mee te maken dat een ingericht huis er een stuk gezelliger uitziet dan een leeg huis.
  • Koophuis verhuren zorgt voor sociale controle in en om het huis. Het risico op vandalisme en inbraken is hierdoor veel kleiner dan bij een onbewoond huis.
Wat moet ik regelen om mijn koophuis te mogen verhuren?

Er zijn een aantal zaken waar je om moet denken bij verhuren van een koophuis. Zo heb je bijvoorbeeld toestemming van de hypotheekverstrekker nodig voor het koophuis verhuren. De hypotheekverstrekker heeft immers nog geld in jouw koophuis zitten wanneer er een hypotheek op rust. Doordat de hypotheekverstrekker graag iedere maand zijn rente ontvangt zijn ze meestal bereid mee te denken over verhuren van jouw koophuis. Ook is het nodig dat de gemeente een vergunning geeft voor het koophuis verhuren. Dit is meestal de volgende stap wanneer de hypotheekverstrekker akkoord is gegaan met koophuis verhuren. De eerste voorwaarde voor de vergunning van de gemeente is vaak dat het huis momenteel leegstaand is en dat er dus niemand meer op het adres staat ingeschreven. Voor het verstrekken van een vergunning voor het verhuren van een woning zullen door de gemeente legeskosten in rekening worden gebracht. Deze kosten verschillen sterk per gemeente. De huurvergunning van de gemeente is meestal geldig voor een periode van 5 jaar.

Vraag hier vrijblijvend; hoeveel u per maand voor uw huis kunt krijgen 

Uw Koophuis verhuren via Directhuisverhuren.nl

Alles bij elkaar is het verhuren van jouw koopwoning nog een heel geregel. Wanneer je voor het verhuren van jouw huis via direct huis verhuren kiest, wordt al dit geregel je uit handen genomen. We komen graag langs voor een afspraak om te kijken of jouw koopwoning geschikt is voor verhuur.

Informatie

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Waarom ons?

 950 verhuurders gingen u voor
  Binnen een week verhuurd
  Meer dan 20 jaar ervaring
  Klanten geven ons een 8,8
  Wij ontzorgen u voor 100%

Hoe wij werken

 Altijd op maat
  Vaste contactpersoon
  Marktconforme verhuurprijzen
  Voor lange of korte periode
  Wij ontzorgen u voor 100%

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Wenst u vrijblijvend advies van de makelaar?

Advies of een nuchter gesprek ? Vraag hier uw informatie aan! Meer dan 950 verhuurders gingen u voor!