Uw huis verhuren en de regels!

Wilt u zelf uw woning gaan verhuren? Gaat het om een tijdelijke verhuur of om een langdurige investering welke u wilt verhuren? Er zijn veel redenen om een woning tijdelijk te gaan verhuren of juist langer. U kunt gaan samenwonen, emigreren, een nieuwe woning gekocht hebben of om een andere reden uw huis verhuren. Het is belangrijk om uw huis volgens de regels te verhuren. Waar u hierbij op moet letten? We delen het graag met u. Ook geven we graag een aantal tips om uw huis sneller te verhuren aan de juiste persoon.

Huis verhuur regels

De drie meest gekozen mogelijkheden om de huurbescherming buiten spel te zetten bij tijdelijke verhuur. Veel mensen kiezen niet voor het tijdelijk verhuren van hun woning, omdat de huurder een zeer grote bescherming kent in ons land. Door echter gebruik te maken van een van de volgende constructies en verhuur regels is het mogelijk om hier onderuit te komen op een legale manier. Het gaat hier om:

  • De leegstandwet
  • Bewaarder
  • Proef samenwonen

Het zijn drie opties welke de mogelijkheid bieden om de woning wel te verhuren, maar dan zonder teveel gedoe. Het is belangrijk om de regels goed te kennen. Dan is het namelijk mogelijk om zonder teveel risico te lopen de woning te verhuren. Bij de leegstandwet, de bewaarder constructie en ook bij het proef samenwonen kent de huurder geen huurdersbescherming, zoals het normaal geldt. Het moet hier trouwens wel om een woning gaan welke u zelf bewoont.

Een tweede huis of beleggingspand?

Wanneer u een woning gaat verhuren en het is uw tweede huis of een beleggingspand dan zijn er nog steeds mogelijkheden om dit op de juiste manier te doen. Het verhuren is dan mogelijk me teen tijdelijk contract. Het tijdelijke contract van zes tot vierentwintig maanden is dan bepalend. Het is niet meer nodig om een onbepaald contract af te sluiten. Wel is het belangrijk om de opzegtermijn in acht te nemen. Een opzegging moet op tijd gebeuren. Kijk hiervoor in het huurcontract. Zegt u het contract niet op of vervangt u het niet op, dan wordt het omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd.

De verzekeringen

Het is belangrijk om te zorgen voor de juiste verzekeringen. Hoe bent u verzekerd bij brand? Welke andere verzekering moet u uitbreiden om een optimale dekking te krijgen? Wie betaalt de extra kosten als een verzekering duurder wordt?

 

De huurprijs en leegstand

Wanneer u een te hoge huurprijs rekent wordt het moeilijk om uw huis te verhuren. Kies ervoor om de woning optimaal te prijzen voor een snelle verhuur van de woning. Het is vaak een mix van een goede prijs, goede woning en vriendelijke contactpersoon.

Fiscale zaken

Weet, dat bij het verhuren van een woning de hypotheekrente niet aftrekbaar is. Wel zijn er tal van andere zaken van aftrekbaar, zoals de kosten voor het verhuren en de kosten van het onderhoud aan de woning. Reden genoeg om hier eens naar te kijken.

Informatie

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Waarom ons?

 950 verhuurders gingen u voor
  Binnen een week verhuurd
  Meer dan 20 jaar ervaring
  Klanten geven ons een 8,8
  Wij ontzorgen u voor 100%

Hoe wij werken

 Altijd op maat
  Vaste contactpersoon
  Marktconforme verhuurprijzen
  Voor lange of korte periode
  Wij ontzorgen u voor 100%

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Wenst u vrijblijvend advies van de makelaar?

Advies of een nuchter gesprek ? Vraag hier uw informatie aan! Meer dan 950 verhuurders gingen u voor!