Koophuis verhuren mag dat met Directhuisverhuren?

koophuis verhuren mag dat

Een koophuis kopen om hem vervolgens te verhuren kan voor veel mensen een goede belegging zijn. Het huis is waardevast en kan bovendien voor rente in de vorm van huurinkomsten zorgen. In dat geval is de verhuur van de woning vaak permanent. Er zijn echter ook situaties te bedenken waarin je een koophuis slechts tijdelijk wilt verhuren. Denk bijvoorbeeld aan dubbele woonlasten in de periode rond een verhuizing of een tijdelijk verblijf in het buitenland. In ons land zijn huurders erg goed beschermd en is tijdelijke verhuur daardoor best lastig. Wanneer ze aan de verplichtingen voldoen en de huur op tijd overmaken, kan de verhuurder de verhuur niet zomaar een halt toe roepen. Dit maakt het moeilijk om een koophuis tijdelijk te verhuren. Er zijn echter wel een paar manieren waarop het antwoord op de vraag: tijdelijk koophuis verhuren mag dat , ja is.

Koophuis verhuren, mag dat van de gemeente?

Vraag jij je wel eens af: koophuis verhuren mag dat ? Dan is het verstandig om eerst een te kijken onder welke juridische voorwaarden een koophuis verhuurt kan worden. Er zijn grofweg drie manieren om jouw huis op tijdelijke basis particulier te verhuren: via huisbewaring, proefsamenwonen en door middel van de Leegstandswet. Voor koophuis verhuren via de leegstandswet is een vergunning van de gemeente nodig. Wanneer je de gemeente vraagt: koophuis verhuren mag dat? Zullen ze binnen zes weken reageren en een vergunning voor het koophuis verhuren verstrekken of het verzoek afwijzen. De vergunning op basis van de leegstandswet is geldig voor een periode van vijf jaar. In sommige gemeentes kost het aanvragen van een vergunning een paar tientjes, terwijl het in andere gemeentes volledig gratis is.

Koophuis verhuren, mag dat van de hypotheekverstrekker?

Nadat je een vergunning van de gemeente hebt gekregen, moet je de vraag stellen: koophuis verhuren mag dat ook van de hypotheekverstrekker of bank? De meeste mensen die een koophuis bezitten hebben deze namelijk niet in een keer volledig zelf betaald. De bank of hypotheekverstrekker heeft vermogen in het koophuis gestoken en heeft er dus ook voor een deel zeggenschap over. Voor het verhuren van het koophuis is toestemming van de hypotheekverstrekker of bank nodig. In de voorwaarden van de hypotheek is het vragen van toestemming voor verhuur van een koophuis vaak ook vastgelegd. In de meeste gevallen maakt de hypotheekverstrekker niet zo’n probleem van het koophuis verhuren. Zeker zolang de huurinkomsten worden gebruikt om de hypotheek af te lossen. Vaak zal het antwoord van de hypotheekverstrekker bevestigend zijn op de vraag: koophuis verhuren mag dat ?

Koophuis verhuren, mag dat met Directhuisverhuren.nl

Er zijn vele mensen die een huis willen verhuren maar blijven denken aan de vraag: koophuis verhuren mag dat? Deze mensen helpen wij van direct huis verhuren graag. Wij komen bij je langs om het huis te bekijken en afspraken te maken. Vervolgens kunnen wij jouw huis direct van je huren. Direct huis verhuren zorgt dan voor toestemming van gemeente, hypotheekverstrekker en de daadwerkelijke verhuur van het koophuis.  We nemen je eigenlijk al het werk bij het verhuren van een koophuis uit handen.

Informatie

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Waarom ons?

 950 verhuurders gingen u voor
  Binnen een week verhuurd
  Meer dan 20 jaar ervaring
  Klanten geven ons een 8,8
  Wij ontzorgen u voor 100%

Hoe wij werken

 Altijd op maat
  Vaste contactpersoon
  Marktconforme verhuurprijzen
  Voor lange of korte periode
  Wij ontzorgen u voor 100%

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Wenst u vrijblijvend advies van de makelaar?

Advies of een nuchter gesprek ? Vraag hier uw informatie aan! Meer dan 950 verhuurders gingen u voor!