Uw huis verhuren en de verzekering

Wanneer u uw huis gaat verhuren is het belangrijk om te zorgen, dat de verzekeringen allemaal doorlopen en zorgen voor een goede dekking. Ook wanneer u uw huis tijdelijk gaat verhuren (voor een vakantieperiode) is het belangrijk om te kijken of de verzekeringen nog wel geldig zijn. In de meeste gevallen zal de premie omhoog gaan. Het is echter beter om een hogere premie te betalen dan om geen of een slechtere dekking te hebben. Het risico op schade is hoger bij het verhuren van de woning.

Welke verzekeringen zijn van belang bij de verhuur van uw huis?

Er zijn een aantal verzekeringen welke we zullen bespreken. Het gaat om:

  • De inboedelverzekering
  • De opstalverzekering
  • De rechtsbijstandsverzekering
  • De huurinkomsten verzekering

De verzekering bij verhuur

Wanneer u uw woning permanent gaat verhuren dan zullen uw eigen spullen niet meer in de woning staan. De huurder neemt in de meeste situaties zijn eigen bankstel, bed en meubels mee. Natuurlijk kunt u de woning gemeubileerd verhuren. Dan is het belangrijk om dit aan te geven bij uw inboedelverzekering. Doet u dit niet dan hoeft u voor deze woning geen inboedelverzekering af te sluiten. Wel is het belangrijk om een opstalverzekering te hebben voor brand en andere situaties.

Bij het gemeubileerd verhuren van de woning is het belangrijk om wel een inboedelverzekering af te sluiten.

Uw appartement verhuren

Wanneer u in uw appartement in een appartementencomplex wilt verhuren is het niet nodig om een eigen opstalverzekering af te sluiten. De vereniging van eigenaren heeft namelijk al een opstalverzekering voor het hele gebouw afgesloten. Het is goed om bij uw vve beheerder hierover te informeren. Ze zullen het u bevestigen.

Andere verzekeringen afsluiten?

Er zijn nog andere verzekeringen welke u kunt afsluiten. Een welke we u kunnen aanraden is de rechtsbijstandsverzekering. Hiermee kunt u een beroep doen op juridische hulp bij een conflict. Het kan hier dus ook gaan om een conflict tussen u en de huurder. Geef bij het afsluiten van de rechtsbijstandverzekering wel aan, dat het gaat om het verhuren van een woning en de mogelijke rechtshulp welke u daarbij nodig zou kunnen hebben.

De huurinkomsten verzekeren?

Er zijn een paar mogelijk om uw huurinkomsten te verzekeren. Het gaat hier om specifieke verzekeraars welke dit doen. Er gelden echter wel scherpe regels rondom het inkomen van de huurder en de voorwaarden waaronder u recht heeft op een uitkering uit de verzekering.  

Welke verzekeringen heeft u nodig?

Het is verstandig om een gesprek aan te gaan met een verzekeringsagent om de mogelijkheden te bespreken. U kunt dan ontdekken welke verzekeringen u al heeft en welke mogelijk een goede aanvulling vormen. Het is prettig om te zorgen voor een goede dekking tegen alle mogelijke situaties bij het verhuren van uw woning. Natuurlijk moet u premie betalen voor de verzekeringen. U krijgt hier echter gemoedsrust voor terug en weet zeker, dat de financiële gevolgen zijn verzekerd van vervelende situaties. Ook voor uw huis zijn er verrassend betaalbare verzekeringen beschikbaar.

Informatie

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Waarom ons?

 950 verhuurders gingen u voor
  Binnen een week verhuurd
  Meer dan 20 jaar ervaring
  Klanten geven ons een 8,8
  Wij ontzorgen u voor 100%

Hoe wij werken

 Altijd op maat
  Vaste contactpersoon
  Marktconforme verhuurprijzen
  Voor lange of korte periode
  Wij ontzorgen u voor 100%

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Wenst u vrijblijvend advies van de makelaar?

Advies of een nuchter gesprek ? Vraag hier uw informatie aan! Meer dan 950 verhuurders gingen u voor!