Je koophuis verhuren: is je koophuis verhuren een goed idee?

je koophuis verhuren

Je koophuis verhuren kan een mooie manier zijn om extra geld te verdienen. Als je een woning hebt waar niet in gewoond wordt, dan kan het verhuren van een koopwoning een goed idee zijn. Het levert immers makkelijk extra inkomsten op. Toch zijn veel mensen er tegenop om hun woning te verhuren. Je koophuis verhuren is immers niet wat veel mensen dagelijks doen. Daarom geven we in dit artikel een aantal tips waar je op moet letten bij het verhuren van je koopwoning. 

Je koophuis verhuren: wie wil je in je woning laten wonen? 

Als je je woning gaat verhuren, dan wil je dat wellicht niet doen aan iedereen. Zo moeten veel mensen er niet aan denken om hun woning aan studenten te verhuren. Tegelijkertijd zouden ze hun woning bijvoorbeeld wel aan expats willen verhuren. Als je je huis gaat verhuren, dan moet je op zoek gaan naar de juiste huurder. Een aantal punten waar je op moet letten bij het selecteren van de juiste huurder zijn: 

  • Wat is de gezinssamenstelling van de huurder 
  • Wat is het inkomen van de huurder 
  • Waarom verhuist de huurder 
  • Is de huurder geschikt voor mijn woning? 

Veel mensen kiezen ervoor om hun woning niet zelfstandig te verhuren, maar laten hun woning verhuren via een tussenpersoon. Een tussenpersoon heeft vaak meer kennis van de huurmarkt en is daardoor vaak beter in staat om de juiste kandidaten te selecteren en potentiëlele huurders beter te adviseren over de mogelijkheden die hun koophuis heeft. 

Je koophuis verhuren: regel de contracten goed 

Huurders worden in Nederland goed beschermd. Dat is aan de ene kant wel logisch, omdat niemand zomaar van het ene op het andere moment dakloos mag worden. Aan de andere kant: als er een huurcontract voor onbepaalde tijd wordt aangegaan, dan zijn huurders vrij lastig weg te krijgen. Dat wil je natuurlijk ook weer niet. 

De Nederlandse wet biedt een aantal mogelijkheden voor tijdelijke verhuur van de woning. De twee meest voorkomende mogelijkheden zijn de Leegstandwet en de Kortdurende verhuur. Een verhuurder kan door gebruik te maken van deze mogelijkheden voorkomen dat een huurder een huurder wordt met volledige huurbescherming. Met andere woorden: er is een einddatum aan het huurcontract verbonden. Bij verhuur op basis van de Leegstandwet kan de verhuurder onder voorwaarden zelfs tussentijds opzeggen. Dat is voor veel mensen een aantrekkelijke optie.  

Je koophuis verhuren doe je met de juiste contracten 

Als je je huis tijdelijk wilt verhuren dan biedt de wet daar mogelijkheden voor. Het is wel belangrijk om alles precies vast te leggen. Vaak heb je daar de hulp van een specialist voor nodig. Je koophuis verhuren is immers geen sinecure. Je koophuis verhuren met de hulp van een specialist zorgt ervoor dat je de zaken op orde hebt.  

Je koophuis verhuren met de hulp van een tussenpersoon 

Er zijn ook mensen die ervoor kiezen om het hele proces (het bepalen van de huurprijs, het selecteren van huurders, het regelen van de contracten) uit te laten voeren door een tussenpersoon. Dat kost uiteraard geld, maar het bespaart de verhuurder ook veel kopzorgen.  

Informatie

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Waarom ons?

 950 verhuurders gingen u voor
  Binnen een week verhuurd
  Meer dan 20 jaar ervaring
  Klanten geven ons een 8,8
  Wij ontzorgen u voor 100%

Hoe wij werken

 Altijd op maat
  Vaste contactpersoon
  Marktconforme verhuurprijzen
  Voor lange of korte periode
  Wij ontzorgen u voor 100%

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Wenst u vrijblijvend advies van de makelaar?

Advies of een nuchter gesprek ? Vraag hier uw informatie aan! Meer dan 950 verhuurders gingen u voor!