Tweede huis verhuren? Tweede huis verhuren met hulp van Directhuisverhuren

Wanneer je over een tweede huis beschikt, is verhuren van dit huis vaak een goed idee. Je kunt immers niet in twee huizen tegelijk wonen en het tweede huis verhuren zal je extra inkomsten opleveren. Een tweede huis kopen om het te verhuren is voor veel mensen een interessante belegging, ook omdat de rente van de bank tegenwoordig te verwaarlozen is. Door een tweede huis verhuren kun je een hoger rendement op je vermogen maken. De belastingdienst verstaat onder een tweede huis: een huis waar je niet woont maar wel de eigenaar van bent. Dit kan onder andere een vakantiehuis zijn maar ook een huis dat je verhuurt aan bijvoorbeeld studenten.

Belasting over tweede huis verhuren

De tweede woning die je bezit, valt belastingtechnisch onder box 3 vermogen. De waarde van het tweede huis op 1 januari geldt als het vermogen voor een jaar. Over dit vermogen betaal je belasting volgens de geldende regels voor box 3. Wanneer je voor het aanschaffen van het tweede huis een lening hebt afgesloten. Valt deze lening binnen box 3 als een schuld. Huurinkomsten door het verhuren van jouw tweede huis hoef je in principe niet op te geven bij de belastingdienst, in het geval dat er geen extra diensten bij de verhuur komen kijken. Denk aan het tweede huis verhuren aan studenten. Wanneer er wel extra diensten bij tweede huis verhuren komen kijken zoals het verstrekken van beddengoed of verzorgen van een ontbijt bij het verhuren van een vakantiehuis, dient er wel belasting over de huurinkomsten te worden betaald. De huurinkomsten over tweede huis verhuren worden in het geval van extra diensten, in box 1 belast als zijnde resultaat uit overig werk of winst uit eigen onderneming .

Voordelen tweede huis verhuren

Het verhuren van een tweede huis kan een hoop voordelen met zich meebrengen. We bespreken er hier een aantal.

  • Het belangrijkste voordeel van tweede huis verhuren, is natuurlijk het ontvangen van huurinkomsten. Huizen zijn over het algemeen redelijk waardevast, dus je zou een tweede huis kunnen zien als een goede investering waarover je rente ontvangt in de vorm van huur.
  • Gemeentelijke belastingen voor het tweede huis zoals het rioolrecht kun je doorberekenen aan de huurders.
  • De woning en haar omgeving worden gecontroleerd wanneer deze wordt verhuurd. Dit verkleint het risico op vandalisme en inbraak in de woning.

Nadelen tweede huis verhuren

Er kleven natuurlijk ook enkele nadelen aan het verhuren van een tweede huis. Direct huis verhuren neemt de zorgen rondom deze nadelen echter van je af. Wij huren het huis direct van jou en zorgen dat er goed met het huis wordt omgegaan. Toch is het belangrijk te weten welke mogelijke nadelen er aan het verhuren van een tweede huis kleven:

  • Het huis wordt bewoond en hierdoor is er een risico op schade aan de woning. Er is ook een mogelijkheid dat er niet netjes met het huis wordt omgegaan.
  • De hypotheekrente van een tweede huis is niet meer aftrekbaar wanneer het huis verhuurd is.
  • Risico dat de huur niet op tijd betaald wordt.

Informatie

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Waarom ons?

 950 verhuurders gingen u voor
  Binnen een week verhuurd
  Meer dan 20 jaar ervaring
  Klanten geven ons een 8,8
  Wij ontzorgen u voor 100%

Hoe wij werken

 Altijd op maat
  Vaste contactpersoon
  Marktconforme verhuurprijzen
  Voor lange of korte periode
  Wij ontzorgen u voor 100%

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Wenst u vrijblijvend advies van de makelaar?

Advies of een nuchter gesprek ? Vraag hier uw informatie aan! Meer dan 950 verhuurders gingen u voor!