Mag je je huis verhuren aan Polen bij direct huis verhuren?

Wij zeggen altijd tegen mensen die zich ons vragen “mag je je huis verhuren aan Polen?” dat dat wat ons betreft geen probleem is. Er staat ook nergens in de wet aangegeven dat je niet je huis mag verhuren aan Polen. De vraag “mag je je huis verhuren aan Polen?” kan dus bevestigend worden beantwoord. Er zijn ook genoeg mensen die het geen probleem vinden om hun huis te verhuren aan Poolse mensen. Aan die mensen zullen wij dan ook zeker medewerking aan verlenen. Toch zijn er mensen die de vraag “mag je je huis verhuren aan Polen” liever ontkennend zouden willen beantwoorden. Vaak wordt er bijvoorbeeld door buurtbewoners van overlastbezorgde Polen geklaagd bij de gemeente. Een vorm van overlast die vaak wordt gehoord, is dat er te weinig parkeerruimte is, omdat de Polen met teveel mensen in één huis zouden wonen. Omdat ze met zo veel mensen in één huis wonen, zouden er te weinig parkeerplekken meer over zijn, aangezien al die Polen hun auto kwijt moeten. De gemeente kan hier echter weinig aan doen. Meestal staat in het bestemmingsplan van nieuwe huizen in wijken namelijk alleen dat de bestemming van het huis letterlijk “wonen” is. De enige keer dat de gemeente wel kan ingrijpen is als het begrip wonen als bestemming in het bestemmingsplan nader is gedefinieerd. Er kan bijvoorbeeld in het bestemmingsplan staan dat het huis bedoeld is voor maximaal één huishouden. Dat betekent dat er maximaal 4 mensen mogen wonen. Indien er meer Polen in het huis wonen, kan de gemeente ingrijpen.

Mag je je huis verhuren aan Polen in verband met hun reputatie?

Mensen die liever geen Polen in hun buurt hebben wonen, beantwoorden de vraag “mag je je huis verhuren aan Polen?” het liefst met nee. Naast het feit dat zij zich storen aan het feit dat er vaak teveel Polen in één huis wonen, storen zij zich ook aan andere vormen van overlast die Poolse huurders veroorzaken. Polen staan namelijk in Nederland bekend om hun slechte reputatie wat betreft gedrag.

– Er zouden namelijk tamelijk veel Polen zijn die overmatig drank gebruiken. Rondslingerend afval, veel lawaai en schade aan je huis zijn veel gehoorde gevolgen daarvan. “Mag je je huis verhuren aan Polen?” is dus een vraag die met ja beantwoord moet worden, maar waar veel mensen eigenlijk liever nee op zouden willen antwoorden.

– Er worden opvallend veel Polen in Nederland aangehouden, die met drank op zitten achter het stuur. Zeker in woonwijken waar veel kinderen wonen, willen bewoners absoluut niet dat mensen dronken achter het stuur zitten. Ook de overheid heeft dit gesignaleerd en zijn daarom de afgelopen jaren met speciale Poolse Bob-campagnes gekomen.

– Aangezien veel Polen die hier komen werken geen vetpot verdienen, kan het voorkomen dat zij geldproblemen hebben. Vaak betalen zij de huur daarom te laat, wat je als verhuurder natuurlijk niet kan gebruiken.

Mag je je huis verhuren aan Polen: zo ja, waarom zou je dat doen?

Mag je je huis verhuren aan Polen? Over die vraag bestaat veel discussie. Veel mensen zouden de vraag “mag je je huis verhuren aan Polen?” namelijk het liefst met nee beantwoord zien worden, omdat Polen vaak overlast veroorzaken. Toch kan je er voor kiezen om het wel te doen, omdat het bijvoorbeeld je dubbele woonlasten verlicht. Uiteindelijk is het je eigen keuze of je je huis wil huren aan Poolse mensen.

Informatie

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Waarom ons?

 950 verhuurders gingen u voor
  Binnen een week verhuurd
  Meer dan 20 jaar ervaring
  Klanten geven ons een 8,8
  Wij ontzorgen u voor 100%

Hoe wij werken

 Altijd op maat
  Vaste contactpersoon
  Marktconforme verhuurprijzen
  Voor lange of korte periode
  Wij ontzorgen u voor 100%

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Wenst u vrijblijvend advies van de makelaar?

Advies of een nuchter gesprek ? Vraag hier uw informatie aan! Meer dan 950 verhuurders gingen u voor!