Huis verhuren informatie, tips en meer!

Huurbescherming is een woord waarvan veel verhuurders schrikken. De verhuur van een woning is in de wet goed geregeld. De huurder is erg goed beschermd. Het is vaak erg moeilijk om een huurder de woning te laten verlaten. Het is moeilijk voor een verhuurder om het contract op te zeggen. Er zijn slechts een paar mogelijkheden om hieraan te voldoen. Wanbetaling, overlast en een terugkeer uit het buitenland van de verhuurder zijn een paar goede redenen. Een opzegging volgens de termijnen welke gestipuleerd zijn in het contract is ook mogelijk.

Graag geven we u een paar tips. Waar moet u op letten?

Let op een aantal zaken:

  1. Doe een scan van de huurder(s) om een goed beeld te hebben
  2. Start met een kortlopend huurcontract
  3. Werk met een borg
  4. Een brandverzekering
  5. Indexeer de huur
  6. Volg betalingen op
  7. Zorg voor de juiste betalingen!

Werk niet te gehaast!

Het is belangrijk om niet te snel een huurcontract af te sluiten. Ken het belang om eerst je kandidaat huurder goed aan de tand te voelen. Weet wie de persoon is, hoe zijn betaalgedrag is en ook of hij eerder een woning heeft gehuurd. Het is vertrouwen wat je zo kunt opbouwen tussen de huurder en de verhuurder. Wanneer er argwaan is of wanneer geen informatie wordt verstrekt is het natuurlijk beter om iets dieper te gaan graven. Of om mogelijk voor een andere huurder te kiezen.

Start met een kortlopend contract

Het is belangrijk om met een kort contract te werken de eerste keer. Starten met een jaar om te kijken hoe het verloopt. Gaat het goed dan is het slim om het nieuwe contract voor een langere periode af te sluiten. Verleng het contract iedere keer op tijd.

Kies voor een borg

Het is belangrijk om een borg te vragen. Alleen met een borg is het mogelijk om extra zekerheid te krijgen. Wanneer u uw woning gemeubileerd verhuurd is het slim om te kiezen voor een extra borg voor de spullen welke in de woning aanwezig zijn.

De brandverzekering!

Laat de huurder een brandverzekering afsluiten voor zijn huurdersaansprakelijkheid. Het is een verzekering welke schade aan derden dekt. Denk hierbij aan brand wat ontstaan is in het appartement en is overgeslagen naar een ander appartement.

Volg de betalingen

Laat een huurachterstand niet te snel oplopen. Het is belangrijk om bij een achterstand direct te handelen. Laat hier geen gras over groeien. Het is belangrijk om het officieel aan te kondigen en om mogelijk later contact te zoeken om een oplossing te vinden voor de situatie.

Indexeer de huur in het contract

Het is belangrijk om de huur te indexeren in het contract. Het is zo mogelijk om ieder jaar een verhoging van de huur door te voeren. De kosten nemen immers ook toe.

De juiste vergunningen

Daarnaast is het ook belangrijk om de juiste vergunningen te hebben om de woning te verhuren. Informeer bij de gemeente wat er eventueel nodig is voor de verhuur van uw woning.

Veel succes met het verhuren van uw woning.  

Informatie

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Waarom ons?

 950 verhuurders gingen u voor
  Binnen een week verhuurd
  Meer dan 20 jaar ervaring
  Klanten geven ons een 8,8
  Wij ontzorgen u voor 100%

Hoe wij werken

 Altijd op maat
  Vaste contactpersoon
  Marktconforme verhuurprijzen
  Voor lange of korte periode
  Wij ontzorgen u voor 100%

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Wenst u vrijblijvend advies van de makelaar?

Advies of een nuchter gesprek ? Vraag hier uw informatie aan! Meer dan 950 verhuurders gingen u voor!