Mag ik mijn huis verhuren met Directhuisverhuren.nl

mag ik mijn huis verhuren

Veel mensen zijn de laatste jaren op zoek naar een manier om geld te verdienen met hun spaarcenten. De rente die je bij banken voor je spaargeld krijgt, is namelijk al jaren te verwaarlozen. Het kopen van een huis als belegging kan voor deze mensen een uitstekend idee zijn. De meeste huizen zijn erg waardevast en kunnen bij later verkoop vaak zelfs winst opleveren. Het verhuren van een huis kan bovendien een uitstekende bron van inkomsten zijn. De verdiende huurinkomsten kunnen dan worden gezien als een soort rente op de belegging. Natuurlijk is het verhuren van jouw huis ook mogelijk wanneer je bijvoorbeeld een jaar naar het buitenland gaat of te maken hebt met dubbele woonlasten door een verhuizing. Veel mensen die hun huis willen verhuren zullen zich nu misschien afvragen: mag ik mijn huis verhuren? Er zijn een aantal zaken waar je aan moet voldoen voordat er ja geantwoord kan worden op de vraag: mag ik mijn huis verhuren ?

Mag ik mijn huis verhuren van de hypotheekverstrekker of bank?

De meeste mensen die in een koophuis in bezit hebben, hebben dit huis niet volledig betaald. Voor het kopen van een huis wordt vaak krediet aangevraagd bij de hypotheekverstrekker of bank. Wanneer de hypotheek of lening nog niet is afgelost, heeft de hypotheekverstrekker of bank logischerwijs ook zeggenschap over het huis. Als je jouw huis wilt verhuren, zul je dus eerst de vraag: mag ik mijn huis verhuren , moeten stellen aan de hypotheekverstrekker of bank. In de meeste gevallen zal ook in de hypotheekvoorwaarden zijn opgenomen dat toestemming van de geldverstrekker nodig is voor het verhuren van jouw huis. Wanneer het antwoord ja is op de vraag:  mag ik mijn huis verhuren van de hypotheekverstrekker of bank, kun je jouw een vergunning van de gemeente aan gaan vragen.

Mag ik mijn huis verhuren van de gemeente?

De volgende vraag die gesteld moet worden is: mag ik mijn huis verhuren van de gemeente? Om hier achter te komen is het nodig een vergunning aan te vragen. Dit is alleen nodig voor verhuur op basis van de leegstandwet en niet voor kortdurende verhuur.  Wanneer de gemeente een vergunning verleend is deze geldig voor een termijn van vijf jaar. Het aanvragen van de vergunning kost in sommige gemeentes geld en in andere niet. De aanvraag zal in alle gevallen binnen zes weken worden afgehandeld.

Mag ik mijn huis verhuren met hulp van Directhuisverhuren.nl ?

Als zowel de hypotheekverstrekker of bank als de gemeente ja zegt op de vraag: mag ik mijn huis verhuren? Is het tijd om daadwerkelijk te kijken naar het verhuren van het huis. Wanneer je verhuurt via direct huis verhuren, heb je zelf geen omkijken naar de vele zaken die komen kijken bij het verhuren van een huis. De website direct huis verhuren, huurt het huis direct van je nadat we zijn langsgekomen om het huis te bekijken. Vervolgens regelen wij alles en zorgen we dat jij iedere maand op tijd de huur zult ontvangen.

Informatie

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Waarom ons?

 950 verhuurders gingen u voor
  Binnen een week verhuurd
  Meer dan 20 jaar ervaring
  Klanten geven ons een 8,8
  Wij ontzorgen u voor 100%

Hoe wij werken

 Altijd op maat
  Vaste contactpersoon
  Marktconforme verhuurprijzen
  Voor lange of korte periode
  Wij ontzorgen u voor 100%

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Wenst u vrijblijvend advies van de makelaar?

Advies of een nuchter gesprek ? Vraag hier uw informatie aan! Meer dan 950 verhuurders gingen u voor!