Een huis verhuren met hypotheek rabobank bij direct huis verhuren

Huis verhuren hypotheek Rabobank

Een huis verhuren met hypotheek rabobank is niet zonder slag of stoot te doen. Daarvoor moeten eerst een aantal zaken geregeld worden, waar wij van direct huis verhuren in gespecialiseerd in zijn. Wij zullen daarom al het werk uit jouw handen nemen. Om een huis verhuren met hypotheek rabobank tot een succes maken, moeten de volgende zaken namelijk zijn geregeld:

  • Het aanvragen van de vergunning bij de gemeente. Meestal duurt het rond de zes weken tot je antwoord hebt van de gemeente na je aanvraag. Wel krijg je deze vergunning om je huis te verhuren alleen als het huis leeg staat en als je er niet meer officieel woont. De vergunning is meestal geldig voor een half jaar tot vijfjaar. Volgens de leegstandwet is het mogelijk om maximaal vijf jaar je leegstaande huis te verhuren. Een huis verhuren met hypotheek rabobank hoeft dus bij de gemeente niet veel problemen op te leveren.
  • Toestemming vragen bij de bank. Op zich is dit vaak geen probleem, aangezien de bank (de hypotheekverstrekker) geld in het huis heeft zitten en graag iedere maand de hypotheekrente overgemaakt ziet worden. Wel kunnen zij enkele eisen stellen, bij een huis verhuren met hypotheek rabobank, die nog niet is afbetaald. Zo kan de hypotheekverstrekker vragen dat de hypotheekrente wordt verhoogd of dat een deel van de huurinkomsten moet worden gebruikt voor de aflossing van de hypotheek.
  • Alleen als van zowel bank als gemeente toestemming is gekregen, mag je een huis verhuren met hypotheek rabobank. Wat dan nog gedaan moet worden is het opstellen van een contract met daarin de huurprijs en de vergunning staan.

 

Informatie aanvragen

Wat doet direct huis verhuren bij een huis verhuren met hypotheek rabobank?

Bij een huis verhuren met een hypotheek rabobank zorgt direct huis verhuren dat allereerst alle zaken voor verhuur in gereedheid worden gebracht. Met deze zaken bedoelen wij de bovengenoemde. Maar allereerst komen wij natuurlijk jouw woning bezichtigen om te kijken of het geschikt is voor verhuur. Verder vinden wij het gewoon fijn om onze klanten te ontmoeten en direct contact met ze te hebben. Samen kunnen we dan bespreken wat de mogelijke huurprijs moet zijn voor het te verhuren huis.

Een huis verhuren met hypotheek rabobank: doen of niet?

Zoals veel mensen wel weten, vervalt het recht op hypotheekrenteaftrek als je overgaat tot verhuur van je huis. In plaats van in box 1 (inkomen uit werk en eigen woning) valt het huis dan in box 3 (inkomen uit sparen en beleggen). Dit houdt dus in dat je recht op hypotheekrenteaftrek vervalt, wat op het eerste gezicht een nadeel is. Dat kan namelijk vele duizenden euro’s schelen, ondanks het eigenhuisforfait. Moet je een huis verhuren met hypotheek rabobank daarom doen of niet? Wij adviseren van wel. Juist ook omdat dat eigenhuisforfait vervalt, zodra je je huis verhuurt. Daarnaast kun je zelf de huur bepalen van je huis (mits het onder de 710,68 euro is en de prijs-kwaliteit verhouding aanvaardbaar is). Hierdoor kun je het verlies van het gebruik van de hypotheekrenteaftrek ruimschoots compenseren en kun je uiteindelijk zelfs de dubbele lasten verlichten. Een huis verhuren met hypotheek rabobank is dus absoluut aan te raden.

Informatie

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Waarom ons?

 950 verhuurders gingen u voor
  Binnen een week verhuurd
  Meer dan 20 jaar ervaring
  Klanten geven ons een 8,8
  Wij ontzorgen u voor 100%

Hoe wij werken

 Altijd op maat
  Vaste contactpersoon
  Marktconforme verhuurprijzen
  Voor lange of korte periode
  Wij ontzorgen u voor 100%

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Wenst u vrijblijvend advies van de makelaar?

Advies of een nuchter gesprek ? Vraag hier uw informatie aan! Meer dan 950 verhuurders gingen u voor!