Uw huis verhuren met ING hypotheek

Huis verhuren met hypotheek ING

Wilt u uw woning verhuren met een hypotheek van de ING? Bent u benieuwd wat er mogelijk is? We helpen u graag in dit artikel om helderheid te scheppen. Bij het verhuren van een woning heeft u vaak vele vragen. Wanneer u een hypotheek heeft van een bank of geldverstrekker, zoals de ING, dan is het natuurlijk ook goed om te weten of de bank wil meewerken aan een verhuur van de woning.

Waarom moet u uw bank informeren en verzoeken om de woning te verhuren?

  • U mag uw woning niet verhuren zonder hun toestemming (zie de hypotheekakte)
  • De bank wil hun investering veilig stellen
  • Ze willen u graag helpen om aan uw betaalverplichtingen te voldoen

Wat als u uw woning tijdelijk wilt verhuren?

Wanneer u twee woningen heeft, doordat u een nieuw huis gekocht heeft en de oude nog niet verkocht is het belangrijk om de lasten laag te houden. Ook is het mogelijk, dat u uw woning tijdelijk wilt verhuren om in het buitenland te verblijven. Dubbele woonlasten zijn dan vaak net iets teveel. Kan de ING bank u dan een toestemming geven om uw woning te verhuren? In sommige gevallen geeft de ING bank hiervoor toestemming.

Met een onderhoudscontract heeft u geen omkijken naar het jaarlijkse onderhoud van uw blusmiddelen en bent u verzekerd van goede brandpreventie!

Informatie aanvragen

De leegstandwet en tijdelijke verhuur

Wanneer u twee woningen heeft is het mogelijk om de huidige woning volgens de leegstandwet te verhuren. Wanneer u van de gemeente en vergunning voor verhuur onder de leegstandwet krijgt is het mogelijk om woning met minder uitgebreide huurbescherming te verhuren. U kunt zo de woning verkopen, bezichtigingen doen en u hoeft hierbij niet bang te zijn dat de verhuurder de woning niet verlaat.

Regels van de ING bij verhuur

Wanneer u uw woning wilt verhuren dan moet u de verhuur laten verzorgen door een organisatie welke hen hebben gekozen. Het gaat hier om een van de volgende organisaties:

  • Tijdelijk 2 woningen
  • Overbruggingsverhuur
  • Huis over
  • Prevenda
  • Leeghuis

Ook moet u bij een verhuur van de woning met een ING hypotheek een vergunning hebben op basis van de leegstandwet van uw gemeente. U krijgt deze vergunning voor maximaal 5 jaren. De ING geeft in eerste instantie een toestemming af voor 3 jaren welke indien nodig met 2 jaren verlengd kan worden.

De huuropbrengsten

Wanneer u huuropbrengsten krijgt uit de verhuur van uw huis met ING hypotheek dan worden deze verhuurinkomsten aan de bank verpand. Het betekent, dat de bank de huurinkomsten kan opeisen wanneer u de hypotheeklasten niet meer kunt voldoen. Het verpanden gebeurt met een pandakte.  

Aanvullende regels van de ING

Wanneer u uw koopwoning wilt verhuren met toestemming van de ING dan kan dit pas na een periode van zes maanden, vanaf het moment dat de woning in de verkoop staat. Ook moet u de opstalverzekering informeren over het verhuren (tijdelijk) van uw koopwoning. De huurder moet een particulier zijn en de dubbele lasten moeten voortkomen uit de aankoop van een nieuwe woning.

ING beoordeelt alle verzoeken stuk voor stuk en kijkt naar de complete situatie om een toestemming te beoordelen.

Informatie

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Waarom ons?

 950 verhuurders gingen u voor
  Binnen een week verhuurd
  Meer dan 20 jaar ervaring
  Klanten geven ons een 8,8
  Wij ontzorgen u voor 100%

Hoe wij werken

 Altijd op maat
  Vaste contactpersoon
  Marktconforme verhuurprijzen
  Voor lange of korte periode
  Wij ontzorgen u voor 100%

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Wenst u vrijblijvend advies van de makelaar?

Advies of een nuchter gesprek ? Vraag hier uw informatie aan! Meer dan 950 verhuurders gingen u voor!