Een huis verhuren hypotheek zonder toestemming is niet mogelijk bij direct huis verhuren

Huis verhuren met hypotheek zonder toestemming

Een huis verhuren hypotheek zonder toestemming is absoluut niet toegestaan. Laten wat direct uit de weg helpen. Het is ten allen tijde verplicht om toestemming te vragen aan zowel de hypotheekverstrekker als de gemeente, voordat je over kunt gaan tot huur. Over het algemeen doet de hypotheekverstrekker hier niet zo moeilijk over, aangezien het hen alleen gaat om dat de hypotheek wordt terugbetaald. Wel kunnen ze met aanvullende eisen komen, zoals dat je een deel van de huurinkomsten moet gebruiken als aflossing van de hypotheek. De vergunning van de gemeente geldt meestal voor vijf jaar en wordt alleen gegeven als het huis daadwerkelijk leeg en te koop staat. Als beide partijen toestemming hebben gegeven, moet een contract worden opgesteld. Hierin dienen de vergunning en de huurprijs beschreven te staan. Een huis verhuren hypotheek zonder toestemming is dus absoluut niet toegestaan.

Waarom zou je een huis verhuren hypotheek zonder toestemming?

Een huis verhuren hypotheek zonder toestemming is niet toegestaan. Maar als je die toestemming wel hebt, is het absoluut aan te raden om je huis te verhuren, ook al rust er een hypotheek op. Een huis verhuren hypotheek zonder toestemming is dus absoluut niet aan te raden. Als je hierop aandringt, kunnen wij je ook niet verder helpen. Wie verstandig is en een huis verhuren hypotheek zonder toestemming als onverstandig beschouwd, is het wel aan te raden om je huis met hypotheek te verhuren.

  • Een huis verkopen dat bewoond is, is namelijk veel makkelijker. Het uiteindelijke doel van een tweede huis is natuurlijk om het te verkopen. Wanneer dit tijdelijk niet lukt, is het niet verstand over te gaan tot een huis verhuren hypotheek zonder toestemming. Met toestemming is het daarentegen absoluut wel aan te raden. Als er mensen in het huis wonen, is er een veel gezellige sfeer. De boel is immers ingericht. Dit leidt er toe, zo is gebleken, dat mensen sneller geneigd zijn om een huis te kopen.
  • Je hebt extra inkomsten. Doordat je de huurprijs zelf kunt bepalen en hierdoor het verlies van de hypotheekrenteaftrek meer dan kunt compenseren, verlicht je de dubbele woonlasten zo veel mogelijk. Een huis verhuren hypotheek zonder toestemming zou alleen maar leiden tot meer kosten.

Nadelen van een huis verhuren hypotheek zonder toestemming

  • Zoals al gezegd is een huis verhuren hypotheek zonder toestemming absoluut niet verstandig. Dit kan alleen maar tot problemen en mogelijke boete leiden. Daarom adviseren wij je ook niet om dit te doen.
  • Als je wel toestemming hebt, houd je altijd het risico dat je je huis verhuurt aan mensen die er niet netjes mee omspringen.
  • Ook kun je in geldproblemen komen als mensen niet tijdig de huur naar je overmaken. De bank heeft immers geen geduld als het aankomt op het terugbetalen van de hypotheek.

Kortom, het is niet verstandig om uit te gaan van een huis verhuren hypotheek zonder toestemming. Dit leidt enkel tot problemen. Wel kan het voordelig zijn om je huis te verhuren als je wel toestemming hebt, zoals in de bovenstaande tekst is uitgelegd.

Informatie

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Waarom ons?

 950 verhuurders gingen u voor
  Binnen een week verhuurd
  Meer dan 20 jaar ervaring
  Klanten geven ons een 8,8
  Wij ontzorgen u voor 100%

Hoe wij werken

 Altijd op maat
  Vaste contactpersoon
  Marktconforme verhuurprijzen
  Voor lange of korte periode
  Wij ontzorgen u voor 100%

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Wenst u vrijblijvend advies van de makelaar?

Advies of een nuchter gesprek ? Vraag hier uw informatie aan! Meer dan 950 verhuurders gingen u voor!