Het privé huis verhuren

Er zijn verschillende redenen om de privé woning of het privé huis te verhuren. We zullen hieronder de meest voorkomende redenen uiteenzetten. Het gaat onder andere om:

  • U heeft twee woningen door het aankopen van een nieuw huis.
  • U heeft een woning geërfd en wil deze verhuren.
  • U gaat scheiden en kunt de woning nog niet verkopen.
  • U zoekt een extra inkomstenbron en gaat de privé woning tijdelijk verhuren of gedeeltelijk verhuren.

Waar moet u op letten als u uw privé huis gaat verhuren?

Er zijn meerdere zaken waar u op moet letten. Het is belangrijk om met de geldverstrekker te overleggen wat er nodig is om de woning te verhuren. Ook is het belangrijk om met uw gemeente te overleggen welke vergunningen er nodig zijn. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor goede huurders, de juiste huurprijs, een sterk contract en een goed onderhoud van de woning. U wilt natuurlijk niet dat de woning in waarde daalt door de verhuur van uw privé huis.

Het verhuurproces

Wanneer u uw privé huis gaat verhuren dan is het belangrijk om dit op de juiste manier te doen. U kunt in een paar stappen uw huis gaan verhuren. We zullen de stappen hieronder uiteenzetten.

  1. Maak de woning verhuurklaar voor het snel verhuren van de woning.
  2. Maak een profiel van uw nieuwe huurders. Denk hierbij aan hoeveel ze moeten verdienen, hoe de gezinssituatie is en of ze huisdieren hebben of roken.
  3. Plaats advertenties in dagbladen, weekbladen en op het internet om uw woning te verhuren.
  4. Doe de rondleidingen en laat de woning zien aan de potentiële huurders.
  5. Maak de contracten op, maak een inspectierapport en draag de sleutels over (na ontvangst van de eerste betaling en de borg).

Het klinkt als veel werk. Zeker wanneer je het nog niet eerder hebt gedaan kan het een hele klus zijn. Ook mag je niet vergeten om de huurders te screenen. Soms hebben mensen andere intenties dan ze met je delen. Het is dus belangrijk om te controleren of het allemaal wel klopt wat ze zeggen.

Een snellere manier om het privé huis te verkopen met minder werk

Het is mogelijk om de privé woning ook sneller te verhuren. Het is namelijk mogelijk om het huis te verhuren met de hulp van een verhuurmakelaar. Je houdt de regie wel in handen. Het meeste werk gebeurt echter door de verhuurmakelaar.

Wat is het belangrijkste bij het verhuren van uw privé huis?

Het belangrijkste is simpelweg om uw huis te verhuren aan de juiste huurder. Wanneer er een match is tussen de huurder, verhuurder en de woning dan komt alles goed. Een goede verstandhouding maakt het mogelijk om de woning op de best mogelijke manier te verhuren. Door een huurdersprofiel te maken is het mogelijk om de woning aan de best mogelijke huurder te verhuren. De zoektocht kunt u vervolgens zelf doen of door een verhuurmakelaar uit laten voeren. Het heeft zo zijn voordelen.

Informatie

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Waarom ons?

 950 verhuurders gingen u voor
  Binnen een week verhuurd
  Meer dan 20 jaar ervaring
  Klanten geven ons een 8,8
  Wij ontzorgen u voor 100%

Hoe wij werken

 Altijd op maat
  Vaste contactpersoon
  Marktconforme verhuurprijzen
  Voor lange of korte periode
  Wij ontzorgen u voor 100%

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Wenst u vrijblijvend advies van de makelaar?

Advies of een nuchter gesprek ? Vraag hier uw informatie aan! Meer dan 950 verhuurders gingen u voor!