Een huis verhuren – Hoe moet je een huis verhuren?

Stel: je moet voor langere tijd naar het buitenland. Een huis verhuren kan dan een aantrekkelijke optie worden. Als je op dit moment een huis hebt en je woont daar tijdelijk niet in, dan lopen je vaste lasten natuurlijk wel door. Door je huis tijdelijk te verhuren ontvang je huurinkomsten. Deze huurinkomsten kun je vervolgens gebruiken om je vaste lasten te betalen. Een huis verhuren kan een makkelijke manier zijn om eenvoudig geld te verdienen. Aan het verhuren van een huis zitten echter ook wat haken en ogen. Natuurlijk zijn die haken en ogen wel weg te nemen, maar dat kan alleen als je je goed voorbereid. 

Een huis verhuren begint met een goede inventarisatie 

Het verhuren van een woning doe je natuurlijk niet zomaar. Het is daarom goed om eerst te inventariseren wat je precies wilt. Je kunt dan op de volgende punten letten: 

  • Waarom wil ik mijn huis verhuren 
  • Aan wie wil ik mijn huis verhuren 
  • Hoe kom ik in contact met de juiste huurder 
  • Hoe zorg ik voor het juiste contract 
  • Wat betekent het fiscaal om mijn woning te verhuren 

Als je van tevoren over deze punten nadenkt wordt het makkelijker om je woning te verhuren. Je weet dan wat je wilt en waar je op moet letten. Omdat een huis verhuren niet voor iedereen een dagelijkse bezigheid is, worden een aantal punten hieronder nader toegelicht. 

Een huis verhuren: aan wie wil ik dat doen? 

Het is goed om vooraf te inventariseren aan wie je een huis wilt verhuren. Niet iedere verhuurder zal iedere huurder accepteren en ook is niet ieder huis geschikt voor iedere huurder. Om maar een eenvoudig voorbeeld te geven: een huis op het platteland zal niet geschikt zijn voor studenten. Tegelijkertijd wil niet iedere huurder zijn huis aan studenten verhuren. Sommige verhuurders willen alleen vrouwen in het huis, weer anderen enkel werkende stellen en zo kan de lijst wel doorgaan. Inventariseer daarom van tevoren aan wie je een huis wilt verhuren. 

De zoektocht naar de geschikte huurder bij een huis verhuren 

Een huis verhuren is makkelijker gezegd dan gedaan. Natuurlijk is het makkelijk om je huis op een Marktplaats-achtige website te plaatsen, maar vind je dan ook de huurder die bij je past? In sommige gevallen natuurlijk wel. In andere gevallen kan dat langer duren. Dat hangt erg van je wensen af. Een huis verhuren aan een geschikte kandidaat zal wellicht langer duren als je erg specifieke wensen hebt.  

Sommige mensen kiezen er daarom voor om hun huis niet zelf te verhuren, maar bijvoorbeeld op zoek te gaan naar een makelaar die hun huis voor hen verhuurt. Uiteraard zijn daar kosten aan verbonden, maar het heeft ook veel voordelen. Zo kan een makelaar je ook uitgebreid voorlichten over de financiële consequenties van een huis verhuren en kan hij je helpen met het regelen van contracten, het bepalen van de huurprijs, enzovoort. Voor veel mensen is dit een stuk makkelijker dan alles zelf te regelen. Voor anderen is dit juist weer overbodig en kiezen ervoor om zelf hun huis te verhuren.  

Informatie

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Waarom ons?

 950 verhuurders gingen u voor
  Binnen een week verhuurd
  Meer dan 20 jaar ervaring
  Klanten geven ons een 8,8
  Wij ontzorgen u voor 100%

Hoe wij werken

 Altijd op maat
  Vaste contactpersoon
  Marktconforme verhuurprijzen
  Voor lange of korte periode
  Wij ontzorgen u voor 100%

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Wenst u vrijblijvend advies van de makelaar?

Advies of een nuchter gesprek ? Vraag hier uw informatie aan! Meer dan 950 verhuurders gingen u voor!