Eigen huis verhuren? Eigen huis verhuren bij Directhuisverhuren.nl

Eigen huis verhuren

Er zijn talloze redenen waarom iemand na kan denken over zijn eigen huis verhuren. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je een tijd naar het buitenland gaat en het verhuren van je huis n een goede optie is om geld te besparen is. Een andere reden voor je eigen huis verhuren kan een verhuizing zijn. Veel mensen kopen een nieuwe huis nog voordat het oude verkocht is, hierdoor heb je te maken met dubbele woonlasten. Het verhuren van het huis waar je uit vertrekt, kan een goede manier zijn om de dubbele woonlasten beter draagbaar te maken.  Er zijn verschillende manieren waarop je huis tijdelijk verhuurt kan worden.

Manieren voor tijdelijk eigen huis verhuren

Tijdelijk eigen huis verhuren kan op twee verschillende manieren. Tijdelijk verhuur van jouw eigen woning kan op basis van de Leegstandwet of een kortdurend huurcontract. De Leegstandwet maakt het verhuren van een woning voor een half jaar tot maximaal vijf jaar mogelijk. Voorwaarde voor eigen huis verhuren volgende de Leegstandswet zijn dat het huis leeg is en te koop staat. Tussentijds opzeggen door de verhuurder is bij deze manier van verhuren mogelijk, in tegenstelling tot bij kortdurende verhuur. De huurprijs mag je zelf bepalen wanneer je jouw huis verhuurt via de Leegstandwet. Wanneer je kortdurende verhuur voor jouw eigen huis verhuren gebruikt, mag je de huur ook zelf bepalen tenzij het minder dan 710 euro bedraagt.

Wat moet er geregeld worden voor eigen huis verhuren?

Er zijn een aantal zaken die geregeld moeten worden voor eigen huis verhuren. Zo moet je contact opnemen met de verzekeraar omdat het verhuren invloed kan hebben op de aansprakelijkheids- en woonhuisverzekering. Ook moet er een gemeentelijke vergunning worden afgegeven wanneer onder de Leegstandwet wordt verhuurd. Tenslotte moet er toestemming van de hypotheekverstrekker worden gevraagd voor het verhuren van het huis.

Gevolgen voor hypotheekrenteaftrek

Ook voor de hypotheekrenteaftrek heeft het verhuren van jouw eigen huis gevolgen. Wanneer jouw woning verhuurd wordt valt deze in box 3. In deze box vallen inkomsten uit sparen en beleggen. Over de opbrengsten uit het verhuren van het huis, betaal je net als over de waarde van het huis vermogensbelasting. Wanneer je jouw eigen huis voor meer dan 5 jaar verhuurt, vervalt het recht op hypotheekrenteaftrek. Als je binnen deze vijf jaar weer in jouw eigen woning gaat wonen, valt de woning weer in box 1 en heb je weer recht op hypotheekrenteaftrek.

Eigen huis verhuren met behulp van direct huis verhuren

Zoals de bovenstaande tekst wel duidelijk maakt heeft het verhuren van je eigen huis nogal wat voeten in aarde. Gelukkig helpen wij van direct huis verhuren je graag met het verhuren van jouw eigen woning. Dit is wat wij doen:

  • We nemen je al het werk dat bij het verhuren komt kijken uit handen, we zullen zorgen dat je huis professioneel en vakkundig wordt verhuurd.
  • Zelf heb je geen omkijken meer naar het verhuren van de woning.
  • Direct huis verhuren huurt direct jouw woning.
  • Voor het bekijken van de woning komen we graag snel bij je langs.

Informatie

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Waarom ons?

 950 verhuurders gingen u voor
  Binnen een week verhuurd
  Meer dan 20 jaar ervaring
  Klanten geven ons een 8,8
  Wij ontzorgen u voor 100%

Hoe wij werken

 Altijd op maat
  Vaste contactpersoon
  Marktconforme verhuurprijzen
  Voor lange of korte periode
  Wij ontzorgen u voor 100%

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Wenst u vrijblijvend advies van de makelaar?

Advies of een nuchter gesprek ? Vraag hier uw informatie aan! Meer dan 950 verhuurders gingen u voor!