Uw huis verhuren met een hypotheek van Aegon?

Huis verhuren met hypotheek AEGON

Over het verhuren van uw woning met een Aegon hypotheek kunnen we heel kort zijn. Het is namelijk niet toegestaan om uw woning te verhuren met een hypotheek van Aegon. Het roept soms wat vraagtekens op, maar het is een bewuste keuze van de bank. Het is trouwens niet altijd zo geweest. We vertellen u er graag meer over in dit artikel.

De woning crisis!

In 2008 brak de woning crisis uit en daalden de prijzen van koopwoningen sterk. Ook brak er een periode aan waarbij het moeilijk was om een huis te verkopen. De woning crisis is gestart in de Verenigde Staten. Banken verstrekten hypotheken aan iederen, die maar een lening wou hebben. Een groot deel van deze mensen kon de woning niet betalen. Ook werd er druk gespeculeerd met de hypotheekportefeuilles. Het zorgde er uiteindelijk voor, dat er een vicieuze spiraal naar beneden ontstond. Woningen werden onverkoopbaar en daalden sterk in prijs. Het was een waar drama voor veel mensen. Pijnlijk natuurlijk. Het was daarom ook niet vreemd, dat er volop oplossingen kwamen om mensen te helpen. Ook in Nederland is dit gebeurt.  

De wet tijdelijke verhuur: de Leegstandwet

In Nederland is er de vergunning gekomen om woningen tijdelijk te mogen verhuren. Normaal gesproken geniet de huurder een zeer grote bescherming in ons land. Onder de leegstandwet is dat anders en moet de woning verlaten worden door de huurder bij verkoop. Het is natuurlijk duidelijk, dat het hier om een uitzondering gaat.

De woning crisis, de leegstandwet en de Aegon hypotheek

Ook de Aegon heeft natuurlijk ingezien, dat er meer flexibiliteit moest zijn rondom het verhuren van de woning in een vervelende periode. Ze hebben hier ook voor een lange tijd aan meegewerkt. Voor veel mensen met een Aegon hypotheek was het mogelijk om de woning tijdelijk te verhuren.

Vandaag de dag is het echter anders. De Aegon heeft ingezien, dat de woningmarkt weer is opgekrabbeld. Woningen worden binnen een normale termijn verkocht en hierop kan de hypotheekhouder zijn verkoop en aankoop plannen.

Aegon staat geen verhuur toe!

Wanneer u een Aegon hypotheek heeft is het niet mogelijk om uw woning met hun toestemming te verhuren. Ook wanneer u twee koopwoningen heeft. Er zijn altijd mogelijkheden om in overleg te kijken welke mogelijkheden er zijn. Het tijdelijk verhuren van uw koopwoning alleen wordt niet gezien als de ultieme oplossing. Mocht het water u echter aan de lippen staan dan moet u vooral contact met hun opnemen.

Wat hebben we besproken?

  1. Geen verhuur met een Aegon hypotheek
  2. De woning crisis
  3. De leegstandwet
  4. De combinatie van deze drie punten
  5. Aegon staat geen verhuur toe

Het is belangrijk om goed na te denken over de aankoop van een nieuwe woning wanneer u een Aegon hypotheek heeft. Door alles goed te timen is het mogelijk om ervoor te zorgen, dat u geen dubbele maandlasten heeft. Natuurlijk kan ondanks een goede planning er wat misgaan. Het is belangrijk om ervoor te zorgen, dat u de risico’s echter beperkt. Het hebben van dubbele maandlasten is natuurlijk geen pretje.

Informatie

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Waarom ons?

 950 verhuurders gingen u voor
  Binnen een week verhuurd
  Meer dan 20 jaar ervaring
  Klanten geven ons een 8,8
  Wij ontzorgen u voor 100%

Hoe wij werken

 Altijd op maat
  Vaste contactpersoon
  Marktconforme verhuurprijzen
  Voor lange of korte periode
  Wij ontzorgen u voor 100%

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Wenst u vrijblijvend advies van de makelaar?

Advies of een nuchter gesprek ? Vraag hier uw informatie aan! Meer dan 950 verhuurders gingen u voor!