Uw vakantiehuis verhuren

U bent een trotse eigenaar van een vakantiehuis? Of u bent van plan om er een te gaan kopen? Waarschijnlijk ga je er zelf niet het hele jaar gebruik van maken. Het is dan goed om het voor de periode, dat je er niet bent het huis te gaan verhuren. Een vakantiehuis verhuren is vaak zeer aantrekkelijk, door het hoge rendement. Ook huren mensen het huis voor een korte periode waardoor je minder verantwoordelijkheden hebt. Het is belangrijk om alles goed te regelen en om alles goed te verzorgen. Let ook op zaken met betrekking tot belastingen en regels in de plaats waar u de vakantiewoning gaat verhuren. We bespreken graag een aantal belangrijke zaken.

Verhuur je jouw vakantiehuis zelf of laat je het doen?

Wanneer je een vakantiehuis wilt gaan verhuren dan is het vaak de vraag of je dit zelf moet gaan doen of dat je het laat doen. Er zijn volop zaken waar je aan moet denken om een vakantiehuis te verhuren. Het gaat onder andere:

  • Je moet de marketing doen
  • Foto’s maken
  • Aanvragen afwikkelen
  • Betalingen ontvangen
  • Huurcontracten opstellen
  • Sleutels overdragen
  • De woning controleren
  • Bij problemen in actie komen.

Het is goed om hier allemaal rekening mee te houden en om op tijd te zorgen voor de juiste afwikkeling van zaken. Het kan veel tijd kosten. Het is daarom een goede afweging om de woning wel of niet zelf te gaan verhuren. Een bureau kan je het leven een stuk gemakkelijker maken.

Het verhuren van de vakantiewoning uitbesteden?

Het is mogelijk om een boekingskantoor of een makelaar de verhuur te laten doen van de vakantiewoning. Ze kunnen je veel werk uit handen nemen en zorgen voor een goede verhuur van je vakantiewoning. Je hoeft er dus minder naar om te te kijken en zeer waarschijnlijk wordt de woning beter verhuurd. Ze hebben vaak een groter bereik en een beter netwerk van contacten. Ook krijg je netjes de rekening overbetaald. Doordat ze de woning mogelijk gemakkelijker en sneller kunnen verhuren zijn de kosten gerechtvaardigd.

Wat kost het verhuren van uw vakantiewoning?

Het is natuurlijk de vraag wat het verhuren van uw vakantiehuis kost. Het is belangrijk om vooraf hier duidelijkheid over te krijgen. Het beste is het om een percentage per boeking af te spreken. U werkt dan op basis van no cure no pay. Per kantoor verschilt het percentage. Het verschilt vaak van 5 procent tot 20 procent. Hoe meer werk ze voor u doen, hoe hoger het percentage is.  

Wanneer kunt u beter in eigen beheer gaan verhuren?

Als u voldoende tijd heeft en de woning niet continu wilt verhuren is het slim om zelf het huis te gaan verhuren. Ook wanneer u in de omgeving van de woning woont is het eenvoudig. Wel is het belangrijk om goed na te denken over de marketing van de woning. Zonder aandacht en attentie wordt het moeilijk om de vakantiewoning te verhuren aan vakantiegangers.

Informatie

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Waarom ons?

 950 verhuurders gingen u voor
  Binnen een week verhuurd
  Meer dan 20 jaar ervaring
  Klanten geven ons een 8,8
  Wij ontzorgen u voor 100%

Hoe wij werken

 Altijd op maat
  Vaste contactpersoon
  Marktconforme verhuurprijzen
  Voor lange of korte periode
  Wij ontzorgen u voor 100%

Direct huis verhuren

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Wenst u vrijblijvend advies van de makelaar?

Advies of een nuchter gesprek ? Vraag hier uw informatie aan! Meer dan 950 verhuurders gingen u voor!