Woningverhuur Tilburg

Op deze pagina staat informatie over woningverhuur Tilburg. U heeft een woning of appartement in Tilburg en wil deze verhuren? Dan treft u hier waardevolle informatie en tips. Verder lezen maakt u wijzer, voorkomt kostbare vergissingen en kan u in contact brengen met de juiste partij om huurders te vinden en de verhuur goed te regelen.Met woningverhuur in Tilburg kunt u aardig wat geld bijverdienen. Wat u nodig heeft is een woning, een betrouwbare huurder, een goed huurcontract en advies over huurrechten en verhuurdersplichten. Indien u van plan bent om op deze manier uw geld te beleggen, of uw bezit te laten renderen, dan bent u met woningverhuur Tilburg op de juiste plaats. Want wat in grote steden kan, kan ook in Tilburg. Investeren in een eigen huis met de stijgende huizenprijzen van tegenwoordig is een verstandige investering. En als u van plan bent om uw huis te verhuren is het natuurlijk een mooie manier om wat extra inkomsten te genereren. Maar voordat u daartoe overgaat zijn er enkele regels waaraan u zich dient te houden als verhuurder.

Hoe zit het nu precies metwoningverhuur Tilburg‎?

Voor woningverhuur Tilburg zijn er enkele algemene en een aantal specifieke spelregels. Laten we met de algemene spelregels beginnen. Hoe lang wenst u uw woning te verhuren en is er een datum waarop u weer over uw bezit wenst te kunnen beschikken? Geen onbelangrijk vragen, want de rechten van huurders zijn in Nederland erg sterk.

Als de afspraken tussen u als verhuurder en de huurder niet goed op papier staan, beslist de rechter altijd in het voordeel van de huurder. Een door u als tijdelijke verhuur begonnen periode, kan dan zomaar uitlopen op een huur voor onbepaalde tijd. Vervelend als u uiteindelijk toch wilt verkopen.
Afspraak is niet altijd afspraak.

Een afgesproken huurprijs is minder vaststaand als het lijkt. Ook als de huurder akkoord is gegaan, kan deze later op de hoogte van de huurvergoeding terug komen. Ook in de zogenaamde vrije huursector kan de huurder de huurprijs laten beoordelen door de Huurcommissie. En dat geeft weer allerlei gedoe waar u als verhuurder niet op zit te wachten.

Met de bemiddeling van de vastgoedpartners van Directhuisverhuren.nl wordt dit allemaal prima en wettelijk bindend geregeld. Dan weet u zeker dat een tijdelijke huurovereenkomst ook tijdelijk blijft en zorgen we ervoor dat er op tijd wordt opgezegd zodat u weer over uw vastgoed kunt beschikken.

Veiligheid staat voorop!

Algemeen moet u ook zorgen dat uw woning voldoet aan de veiligheidseisen, uw opstalverzekering moet op verhuur worden aangepast en als u een hypotheek heeft op de woning, moet ook de hypotheekverstrekker het met verhuren eens zijn.Daarnaast is een goede beschrijving wat er nu allemaal, in welke staat, wordt verhuurd, erg belangrijk. Vooral de staat van onderhoud, de eventueel mee te huren stoffering of meubilering en het gebruik van buitenruimten, garage, parkeerplaatsen of tuin, worden nog wel eens vergeten. Niet door Directhuisverhuren.nl

Ook de afwikkeling van een borg, het meenemen van eventuele VvE-kosten en gemeentelijke lasten worden door onze professionals, in de huurovereenkomst goed meegenomen. En natuurlijk ook de afgesproken huurverhogingen en de wijze waarop deze moet worden aangekondigd. Ook die activiteiten vallen onder wat wij financieel beheer noemen. Ook voor die maandelijkse, lopende zaken, kunnen wij u volledig ontzorgen.

Wat mag er binnen uw gemeente?

Meer specifieke spelregels betreffen uw gemeente en de rol van de VvE bij appartementen. Niet elke gemeente staat particuliere verhuur van woningen toe zonder vergunning. U moet dus nagaan of uw gemeente die vergunning eist en tevens nagaan of u voor een vergunning in aanmerking komt. Zonder vergunning verhuren, raden wij u ten zeerste af.

Dan speelt er bij appartementen nog iets bijzonders. De Vereniging van Eigenaren (VvE). Zij regelen het onderhoud van het gezamenlijk bezit. Daarnaast kunnen er in de statuten van uw VvE bepalingen zijn opgenomen betreffende verhuur aan derden. Niet iedere VvE is daar enthousiast over. Bij onduidelijkheden hierover is een overleg met uw VvE een aanrader.

Huurwaarde bepaling voor woningverhuur Tilburg‎

Wat is uw woning waard in de verhuur? Dat is een van de meest gestelde vragen die wij bij Directhuisverhuren.nl krijgen. En daar is niet zo maar 1-2-3 een antwoord op te geven. De sociale huursector kent een maximale huur van € 737,14 (prijspeil 2020). Deze huur wordt berekend via een zogenaamd puntensysteem. Woningen die binnen deze sector vallen, mogen niet duurder verhuurd worden.

De meeste particuliere verhuurders hebben echter een woning die ver boven deze sociale huurgrens uit komen. Ook daarvoor is een puntensysteem voor handen, maar de uitkomst is minder bindend voor de verhuurder. Toch kunt u daarmee niet zomaar een huurprijs vaststellen. De huurder heeft het recht om binnen 6 maanden na start van de huurperiode de Huurcommissie een oordeel te vragen over de hoogte van de huur. En als dat volgend de commissie te hoog ligt, heeft u als verhuurder een probleem.

Laat ons de huurprijs beoordelen!

Een van de eerste zaken die we graag voor u uitzoeken is de waarde van uw woning, qua huurprijs. Misschien heeft u al een huurprijs in uw gedachte, of wordt deze sterk bepaald door de vaste lasten die u op de woning heeft. Toch zijn dat voor Directhuisverhuren.nl slechts indicaties die we meenemen, maar die niet alles bepalend zijn.

De grootte van het te verhuren pand, de huurvorm, de aanvullende condities en de plek waar het pand staat, bepalen in een mix de huurprijs die gevraagd kan worden. Een huurprijs die onze regionale vastgoedexperts voor u analyseren. Zo kunnen wij, als eerste stap binnen onze dienstverlening, een marktconforme huurprijs aangeven. En als u die huurprijs (die vaak een bandbreedte heeft) overneemt, kunnen we ook vol vertrouwen de volgende stap zetten, het vinden van een huurder.
Tijdelijke verhuur in Tilburg‎.

Als je niets regelt verhuurt u voor onbepaalde tijd. Dat kan ook zo worden beoordeeld als u bepaalde fatale termijnen laat verlopen of als uw huurovereenkomst niet de juiste clausules bevat. Kortom, een huis tijdelijk verhuren is geen eenvoudig te regelen situatie. En een juridisch goed huurcontract is niet voldoende. U moet tijdig, maar ook weer niet te vroeg opzeggen en als u de verhuurperiode verlengt, kunt u weer in andere valkuilen lopen. Laat het aan de deskundige vastgoedpartners over van Directhuisverhuren.nl, dan komt u niet voor verrassingen te staan.

Een huurcontract voor bepaalde tijd die u te vroeg, of juist te laat opzegt, wordt automatisch verhuur voor onbepaalde tijd. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Ook verhuur voor onbepaalde tijd is aan bepaalde regels gebonden. Er is een expat regeling maar ook een regeling voor tijdelijke verhuur bij leegstand. De vastgoedexpert van Directhuisverhuren.nl komt op voor uw belang en houdt exact in de gaten welke verhuurvorm u wenst. En dan zorgt die ervoor dat dit ook zo blijft. U kiest immers niet voor niets voor een tijdelijke vorm. Uw pand staat misschien wel te koop, of u heeft er in de nabije toekomst andere plannen mee. Met de deskundige partners van Directhuisverhuren.nl blijft tijdelijk voor u tijdelijk.