2e huis verhuren - Een 2e huis regelen doe je zo

Een 2e huis verhuren klinkt als een interessante optie. Door een 2e huis te verhuren kun je op een gemakkelijke manier extra inkomsten genereren, maar dan is het wel belangrijk dat je alles van tevoren goed regelt. Als je een. 2e huis gaat verhuren zonder er goed over na te denken, dan kan het verhuren van je tweede woning weleens niet zo’n heel groot succes worden. Er zijn een aantal punten waar je goed over na moet denken als je je tweede huis wilt gaan verhuren. In dit artikel geven we je een overzicht van een aantal punten waar je op moet letten als je je tweede huis wilt gaan verhuren. In dit artikel geven we je een overzicht van de punten waar je op moet letten als je je 2e huis gaat verhuren. 

Een 2e huis verhuren: hoe regel je dat met de fiscus 

Het verhuren van een tweede woning heeft een complexe fiscale regeling. De manier waarop de fiscus jouw huuropbrengsten belast is afhankelijk van de manier waarop de woning verhuurd wordt. Globaal gezien zijn er drie manieren om een woning te verhuren.  

  • Verhuur op basis van de Leegstandwet 
  • Kortdurende tijdelijke verhuur 
  • Permanente verhuur 

Iedere vorm van verhuren kent eigen fiscale gevolgen. Om de gevolgen van het verhuren van je 2e woning goed inzichtelijk te krijgen kun je het beste overleggen met een fiscalist of met een makelaar. Op die manier kun je goed achterhalen of een 2e huis verhuren in jouw geval aantrekkelijk is en welke huurprijs je dan zou moeten vragen. 

Een 2e huis verhuren: hoe vind ik de juiste huurder? 

Als je een 2e huis wilt gaan verhuren, dan moet je natuurlijk een huurder zien te vinden. Natuurlijk kan je je woning zo via het internet verhuren, maar mogelijk wil je je woning niet aan iedereen verhuren. Sommige mensen kiezen ervoor om hun woning te verhuren via een tussenpersoon. Een tussenpersoon kan hen helpen om te bepalen voor welke mogelijke huurders de woning geschikt is. Daarnaast kan een tussenpersoon helpen om geschikte huurders voor de woning te vinden. 

Bij een 2e huis verhuren moet je de contracten goed regelen 

Het verhuren van een tweede woning is een mooie manier om extra inkomsten te genereren, maar het is ook goed opletten. Huurders worden in Nederland namelijk goed beschermd. ALs huurders eenmaal een huurcontract met huurbescherming hebben gekregen, dan krijg je de huurders bijna niet meer uit de woning. Dat willen veel huurders natuurlijk voorkomen. Daarom is het belangrijk om de contracten goed te regelen. Ook hiervoor roepen veel mensen de hulp van een specialist of van een tussenpersoon in. 

Conclusie: een 2e huis verhuren, is dat een goed idee? 

Een 2e huis verhuren kan een goed idee zijn, omdat het een makkelijke manier is om aan extra inkomsten te komen. Het is wel zaak om goed op te blijven letten en het verhuren vooraf heel goed te regelen. Veel mensen kiezen er daarom voor om het verhuren van een eigen woning niet alleen te doen, maar de hulp in te roepen van een tussenpersoon.  

Wenst u vrijblijvend advies van de makelaar?

Advies of een nuchter gesprek ? Vraag hier uw informatie aan! Meer dan 950 verhuurders gingen u voor!