Huis verhuren bij directhuisverhuren.nl

huis verhuren
huis verhuren

Gaat u tijdelijk naar het buitenland, samenwonen of staat uw huis te koop. En wilt u daarom uw appartement of huis verhuren? Dan komt er best veel bij kijken en heeft u al snel met weg- en regelgeving te maken. Bij Direct Huis Verhuren helpen wij je alle zaken uit handen te nemen; van het vinden van de juiste huurders tot het op tijd ontvangen van je huur. Wij zorgen ervoor dat je huis verhuren een prettige ervaring wordt.

Mag je zomaar je huis verhuren?

In de eerste instantie mag je in Nederland niet tijdelijk verhuren. De reden hiervan is dat er vanaf het moment dat een huurder een woning huurt er huurrecht ontstaat. Dit betekend dat zolang de huurder aan zijn verplichtingen voldoet, de huur niet mag worden opgezegd.

Verhuur nu uw huis aan ons

Toch kun je legaal je huis verhuren mits je bij de goede instanties toestemming vraagt.

Wie moeten er toestemming geven?

  • De geldverstrekker - de meeste huizen die worden gekocht, zijn niet volledig betaald. Hiervoor wordt een hypotheek of lening afgesloten. Dit brengt logischerwijs de voorwaarde met zich mee dat de hypotheekverstrekker of bank zeggenschap heeft op het huis. In vrijwel alle hypotheekakten staat een clausule dat, zolang er een hypotheek op rust, je toestemming moet hebben. Eerder mag je niet je huis verhuren.
  • Vergunning gemeente - Afhankelijk van welke vorm van huis verhuren je aanhoudt heb je een vergunning nodig van de gemeente. Voor het tijdelijk verhuren van je woning heb je geen toestemming nodig. Ga je op basis van Leegstandswet je huis verhuren? Dan heb je wel toestemming nodig van de gemeente. Bij permanente verhuur is de gemeente zelfs bevoegd om voorwaarden op te stellen rondom het verhuren van je woning.
  • Inboedel en verzekering - Bij het verhuren van uw huis of appartement brengt dat natuurlijk ook risico’s op schade met zich mee. Dit kan schade aan uw woning zijn of aan uw inboedel. Zeker bij het verhuren van gemeubileerde en/of gestoffeerde huizen ontstaan er extra risico’s. Sommige verzekeringsmaatschappijen staan om deze reden het tijdelijk verhuren niet toe. Daarom is het belangrijk om naar de voorwaarde van uw verzekering te kijken.

Al met al komt er dus veel bij kijken en lijkt je huis verhuren ineens niet zo eenvoudig. Naast de bovengenoemde punten zou je ook nog moeten nadenken over het vinden van geschikte huurders, het opstellen van een huurcontract, het bedenken van een juiste huurprijs en het uitzoeken van verdere fiscale gevolgen.

Bij Direct Huis Verhuren zorgen wij dat je geen omkijken meer hebt in het verhuren van je huis.

Informatie aanvragen

Hoe gaan wij te werk?

Na uw aanmelding nemen wij contact met u op. We plannen dan graag een bezichtiging met u in om zo direct een goed beeld te hebben van uw woning. Aan de hand daarvan kunnen wij al snel een schatting voor een mogelijke huurprijs adviseren. Eventueel zouden we al foto’s kunnen maken van uw woning om deze te gebruiken voor het adverteren.

 

Heb je interesse gekregen en wil je je huis verhuren via Direct Huis Verhuren? Neem dan nu contact met ons op zodat we zo snel mogelijk een bezichtiging kunnen inplannen.

Waarom ons?

 950 verhuurders gingen u voor
  Binnen een week verhuurd
  Meer dan 20 jaar ervaring
  Klanten geven ons een 8,8
  Wij ontzorgen u voor 100%

 

Hoe wij werken

 Altijd op maat
 Vaste contactpersoon
 Marktconforme verhuurprijzen
 Voor lange of korte periode
 Wij ontzorgen u voor 100%

 

Direct huis verhuren

Adres: Dalweg 24

3233 KK, Oostvoorne

Tel: +31(0) 85 06 574 67

E-mail: info@directhuisverhuren.nl

Wenst u vrijblijvend advies van de makelaar?

Advies of een nuchter gesprek ? Vraag hier uw informatie aan! Meer dan 950 verhuurders gingen u voor!